این مراحلی که اینجا نشون میدم خیلی ساده و بدون توضیخات اصطلاحات علوم آکوستیک و معانی ومفهوم هایی که بیشتر باعث پیچیده تر شدن و کج فهمی میشه تا اینکه کمک کنه به هدف اصلی ما که همون فهمیدن این نکته اس که این آلبومی که الان داریم واقعا کیفیتش mp 320 یا اینکه از روی یه نسخه با کیفیت پایین مثلا 128 تبدیل شده به 320 (در نتیجه فقط حجمش زیاد شده وهیچ تاثیری تو کیفیتش نداره )
استودیو های ضبط موسیقی بیشتر با فرمت WAV کار میکنن و این نسخه بالاترین کیفیت و منبع همه فایل های دیگه س. از روی فرمت wav دو دسته کلی زیر شاخه با فرمت های (کدک ها)دیگه کانورت میشه (انکود) یعنی فشره میشن تا از حجمشون کم بشه
1 - فشرده سازی با اتلاف شامل فرمت هایی مثل mp3 -m4a-wmv-ogg .....
تو این نوع فرمت ها یه سری از اطلاعات فایل با فرمت اصلی از بین میره و قابل برگشت هم نیست .با این حذف کردن هستش که حجم فایل به شدت کاهش پیدا میکنه ولی خوب دیگه اون کیفیت عالی رو نداره
فرمت mp3 که خیلی رایجه شامل بیت ریت های مختلف میشه بیت ریت مثل همون پیکسله در عکس هرچقدر بالاتر باشه اطلاعات بیشتری در بر داره و در نتیجه کیفیت بالاتره
2- فشرده سازی بدون اتلاف :
تو این حالت فشرده سازی مثل فایل زیپه یعنی حجم داده ها بدون حذفیات با دوباره نویسشون به کدک جدید فشرده میشه یعنی فایل همون فایل اصلیه ولی حجمش کمتره
این فایل ها که الان خیلی طرفدار پیدا کرده شامل فرمت هایی مثل FLAC -ALAC-TAK -APE-APE میشه
این یه معرفی اولیه بود حالا آموزش نحوه تشخیص فایل های تقلبی FAKE از فایل های اصلی
اول بگم که این ترفند چندتا تبصره داره حواستون بهش باشه بعدا یهو میرین نگا میکنین نصف آرشیوتون مشکل داره دپرس نشین
هرجا هم تناقضی اشتباهی بود بگین که تصحیح کنم
1-اول این نرم افزار رو دانلود ونصب کنین[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...][فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]2-فایل رو با نرم افزار باز کنین
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
اینم یه نرم افزار دیگه مشابه ولی با محیط جذاب تر دوستان معرفی کردن
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
از تنظیمات حتما تیک گزینه SHOW FREQUENCY CUT OFF بزنین که خط چین حد بالا رو بزنه
3- حالا موقع تفسیر اطلاعاته
اسا کار اینه که هرچی فایل میخوان کم حجم کنن یه سری بازه های صوتی حذف میشه و قابل برگشت هم نیست در نتیجه اگه کسی بیاد از روی فایلی که کیفیت پایین داره بخواد تقلب کنه و کیفیت بالاتر تبدیل کنه اینجا مشخص میشه چرا که این بخش ها حذف شده و برنمیگرده
پس روی منحنی SPECTRUM نگاه میکنیم که چه بازه بر حسب کیلو هرتز رو شامل میشه
شناسایی FLAC اصلی از تقلبی:
باید تا بازه حدود 22 کیلوهرتز رو شامل بشه و گرنه تقلبیه ....البته بستگی به اون تبصره هایی که پایین میگم هم داره...یه کم دقت میخواد
تفاوت MP3 320 با FLAC :
MP3 320 همین طور که میبینین بازه های بالا رو شامل نمیشه چرا چون که این قسمت با گوش انسان قابل شنیدن نیست
نجوه شناختن 320 تقلبی :
فایل 320 با انکود استاندارد باید فقط قسمت هایی که انسان توانایی شنیدنش رو نداره شامل نشه یعنی باید تا 20 کیلو هرتز رو داشته باشه.البته خیلی از آلبوم ها این قاعده شاید خیلی اساسی نباشه قسمت مهمی که باعث میشه ما بگیم یه فایل تقلبیه اینه که یه خط صاف مستقیم تو منحنی پایین تر از بازه 20 کیلوهرتز معلومه که نشان دهنده اینه که این قسمت قبلا حذف شده = فایل کیفیتش پایین تر از 320
تفاوت MP3 320 با MP3 128 کامل میتونین اینجا ببینین
320 تقلبی ...اون قسمت بالایی که حذف شده موقع تبدیل به 128 از بین رفته
که دیگه قابل برگشت نیست پس تو فایل تقلبی مشخص میشه
حالا تبصره هایی که گفتم :
اینکه کیفیت و بازه های که گفتم دقیق رعایت بشه میزان زیادی بستگی به دو چیز داره :
1- اون کسی که کانورت کرده به منبع با کیفیت دسترسی داشته یا نداشته که این برای آلبوم های قدیمی خیلی مهمه یا آلبوم هایی که از تورنت گرفته میشه
2- این کانورت با چه نرم افزار و با چه استاندارد و دستکاری های همراه بوده
این دوتا نکته باعث میش که یه فایل اصلی باشه ولی چون منبع خوب نبوده یا بد کانورت شده نتیجه نهایی خوب نشده باشه
نکته اصلی و مهم در مورد آلبوم های ایرانی:
آلبوم های ایرانی منبع خوبی ندارن وبیشتر از اینکه انکود بشن و این توضیحات قبلی که گفتم براشون صدق کنه بیشتر پالایش میشن تا انکود و تبدیل یعنی یه نسخه غیر استاندارد ولی با کیفیت خوب ازشون موجوده میان اینو پالایش میکنن وبعد میدن دست منو شما همینه که هست، مثلا من خودم آلبوم هایی که از بیپ تونز دانلود کردم تست کردم و تعدادی ازشون 320 واقعی نیست منظور از واقعیم یعنی اینکه اون استاندارد ها رو نداره نه اینکه کیفیتش خوب نباشه خلاصه اینکه بیشتر آلبوم های ایرانی 320 گفته میشن ولی چیزی نیستن جز یه نسخه با کیفیت خیلی مناسب ولی متفاوت با اون چیزی که یه زمانی تو استودیو اجرا شدن....پس اینجا گوش خودتون هم مهم میشه یعنی باید گوشتون وسیستمون اجازه بده که یه قضاوتی کنین که کیفیت فایل در چه وضعیه
با این توضیح که دادم بدونین که خیلی از آلبوم های ایرانی قدیمی که 320 دارین فکر نکنین تقلبیه،در واقع این آلبوم ها دیگه با کیفیت تر ازینی که هست ازشون موجود نیست که البته خودش جای سئواله که چطور موسیقی غرب برای هنرمندا وآلبومهایی تا حدود 1950 1940 به این توانایی رسیدن که آلبوم با کیفیت FLAC بدن بیرون ولی ما آلبوم ده سال پیشمون همچین مشکلی داره