cinema paradiso
فیلمی بسیار زیبا با بازی های زیبا ی سالواتوره در همه ی سنین و آلفردو و دیالوگ های بعضا بدیع
توصیه میکنم این فیلم رُ حتما ببینید
این فیلم در 2 نسخه در نت موجوده که حتما نسخه uncut رُ ببینید
کلا نسخه ی رایج در نت خیلی داغونه
بخوام نمره بدم به نسخه اولی که دیدم 6 به دومی 8 به بالا میدم
ولی بی شک سکانس آخر با اختلاف زیباترین سکانس که در هر دو نسخه مشترکه
رضا ببینش حتما
موسیقیش شاهکاره
دیالوگهای به یاد ماندنی:
"سالواتوره: چطور تونستی همیشه تنها زندگی کنی. می تونستی ازدواج کنی اما... مادر: همیشه خواستم به پدرت وفادار بمونم و بعد به تو و خواهرت. تو هم مثل منی. تو هم همیشه وفادار ماندی. وفاداری چیز بدیه. وقتی وفادار میمونی همیشه تنهائی."
"سالواتوره: می خوام تو رو ببینم النا: زمان زیادی گذشته. چرا باید همدیگر را ببینیم. چه فایدهای داره. من پیر شدم سالواتوره، تو هم همینطور. بهتره همدیگر رو نبینیم."
"كشیش: وقتی میایم سرپایینیه و خدا كمك میكنه؛ اما موقع برگشتن سربالاییه و خدا فقط میشینه و نگاه میكنه!"
"آلفردو: پیشرفت همیشه دیر میرسه!"
"آلفردو: زندگی روزانه در اینجا، تو فكر میكنی اینجا مركز دنیاست. فكر میكنی هیچ چیز اینجا تغییر نمیكنه اما وقتی برای یك سال، دو سال اینجارو ترك میكنی و بر میگردی میبینی همه چیز تغییر كرده. چیزایی كه به دنبالشون اومدی دیگه نیستن. هرچی به تو تعلق داشته از بین رفته. قبل از اینكه عزیزانت رو پیدا كنی مجبوری چند سال دوری بكشی و به اینجا برگردی. به زادگاهت. اما حالا دیگه نه. دیگه امكانپذیر نیست. تو الان كورتر از منی!" "سالواتوره: كی اینو گفته؟ گری كوپر؟ جیمز استوارت؟ هنری فوندا؟ هان؟ آلفردو: نه این دفه حرف خودم بود. زندگی مثل فیلم نیست. خیلی سختتره!"