PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : به مناسبت چهلمین سالگرد پرواز زنده یاد واروژان



Shayesteh
09-16-2017, 10:46 PM
بیست و ششم شهریور ماه چهلمین سالگشت آسمانی شدن عالیجناب ناب موسیقی واروژان بزرگ


[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]



واروژان بزرگمردی بود بی ادعا، فروتن، حقشناس، و بسیار انسان
واروژان پرکارترین و بهترین تنظیم کننده بود و این را به شهادت کارهای باقی مانده اش می گوییم و حداقل هستند از بهترین و تحصیل کرده ترین موسیقی دانهای وطن ما که قبول دارند.


روانش شاد و خدایش بیآمرزد که جز نیکی و نیک اندیشی نداشت و جز مردمی و انسان دوستی چیز دیگر از او دیده نشد, انسانی ساکت و آرام. و درست درهمین سکوت به ابدیت پیوست، اما هزاران خاطره زیبا و جاودان از خود بجا گذاشت...


سال 1315 در خانواده ای ارمنی پسری متولد می شود. پسری که پس از 2 سال، ديگر مادر را نمی بيند. مادر، مرده است. پس در کنار پدربزرگ و مادربزرگ قد می کشد؛ اما مادربزرگ هم می ميرد. در 7 سالگی به مدرسه _ پانسيون ايتاليايی ها_ می رود. هنرستان عالی موسيقی تهران را تمام می کند ( سازش پيانو بود )


[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]



بعد از اتمام تحصیلات مقدماتی وارد هنرستان موسیقی میشود و زیر نظر اساتیدی چون روبن، گریگوریان و لودویک وازل موسیقی را فرا گرفته و پس از ان از طریق بورسیه راهی ینگه دنیا و در آمریکا مشغول به تحصیل در رشته‌ی «آرانژمان موسیقی و تنظیم آهنگ» میشود.


واروژان در سال 1343 به ایران بازگشت اولین اثر او سال برای فیلم جهنم سفید ساخته ساموئل خاچیکیان بود. در ادامه برای فیلم حسن کچل ساخته علی حاتمی موسیقی متن را با بابک افشار, پرویز اتابکی و اسفندیار منفردزاده خلق نمود. در این فیلم سوسن, کوروس سرهنگ زاده, مهتاب و افشین ترانه خواندند.
برای اولین بار روی ترانه‌ی «بدرود» ایرج جنتی عطایی و صدای ویگن ملودی ساخت و آن راتنظیم کرد.
یکی از اولین آثار او ترانه «قصه دو ماهی» از ترانه های شهیار قنبری با صدای گوگوش است که از اولین اثار موسیقی نوین ایران است...


[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]


فعالیت های درخشان او با گوگوش و شهیار قنبری معجزه آفرید. همکاری واروژان با گوگوش و شهیار منجر به ساخت ترا نه ی «حرف» گردید.
ترانه ای که عنوان بهترین آهنگساز سال را در سال ۱۳۵۴برای او به ارمغان آورد.


در همان سال نیز جایزه ی پنجمین جشنواره ی سپاس را برای ساخت موسیقی فیلم کندو از آن خود کرد.
شهیار قنبری ترانه ای می نویسد به نام دهکده ی کوچک من . ترانه ای که واروژان و ضیا آن را اجرا میکنند. ضیا این ترانه اجرا می کند و به جشنواره ی موسیقی آتن در یونان می برند
در آنجا این ترانه برایشان مدال و تقدیر نامه ای به ارمغان می آورد اما این ترانه گم می شود و هیچ نسخه ای ازآن باقی نمی ماند.
همچنین جایزه ی بهترین آهنگساز پنجمین دوره ی جشنواره ی سپاس را برای آهنگسازی فیلم صبح روز چهارم (کامران شیر دل) از آن خود کرد.


[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]


ملودیهای واروژان رنگ و بوی خاصی داشت. او با تعداد زیادی از جوانان پیش از انقلاب کار کرد و شاید بهترین اثار عمر هنریشان راخلق کرد...



[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]


واروژان در شهریورماه سال 1356 ، در حال ضبط موسیقی فیلم «بر فراز آسمانها»، سکته کرد و روز 26 شهریور در سن 41 سالگی در بیمارستان جم تهران در گذشت و یک روز بعد در گورستان ارامنه خاوران توسط دوستان و آشنایان به خاک سپرده شد و موسیقی ایران یکی از ارکان اصلی و بی تکرار خود را از دست داد.


[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]
پیانو شخصی زنده یاد واروژان



استودیوها دیگر صدای پای او را زمزمه نکردند... و دیگر صدای زهی ها
در هوا پخش نشد ...
او رفت ...

Shayesteh
09-16-2017, 10:55 PM
ویدیویی از عکسهای مراسم خاکسپاری واروژان عزیز:


[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند] D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%88%DA%98%D8%A7%D9%86.mp4.html

SaSan69
09-16-2017, 11:16 PM
روح واروژان بزرگ شاد

همیشه حسرت زود پر کشیدن و از بین رفتنش رو مى خورم اما از طرفى هم خوشحالم که این روزگار سیاه رو ندید (sm50)

SaSan69
09-16-2017, 11:33 PM
زیبا گفت شهیار ما... (sm50)



عالیجناب ناب

تو بیدار ما در خواب

با این مردمان ناکوک

خوبه که نیستی در فیس بوک

چه زیباست که فن نداری

شادا ! بادبزن نداری

Saber
09-17-2017, 01:55 AM
موسیقی یِ واروژان " پلی " بوده و خواهد بود ، واسه از خود گذشتن . . .

mohsen140
09-17-2017, 01:57 PM
1. رقص برگ ها (آهنگ ساز و تنظیم کننده: واروژان، ترانه سرا: ایرج جنتی عطایی، خواننده: عارف)
سال هاست که در فکر تکمیل زندگی نامه هنری واروژان هستم، خوشحال می شوم از نخستین اثری که ساخته و هیچ موقع هم درباره آن صحبتی نکرده، من با احترام زیاد یاد کنم. به گفته بسیاری آهنگ «بدرود» با صدای «ویگن»، نخستین اثر او بودم. نواری از آن دوره داشتم که گوینده رادیویی آن را به نام «نفرین بر غم» معرفی می کند که بعدها به نام «بدرود» تغییر کرده است.

در ادامه آن نوار قطعه ای بود به نام «رقص برگ ها» که گوینده، آهنگ ساز آن را واروژان اعلام می کند. احتمالا هر دوی این آهنگ ها در سال 1347 ضبط شده اند. پس از دقت زیاد مطمئن شدم این آهنگ «رقص برگ ها» را به دوستداران واروژان تقدیم کنم؛ چرا که فکر می کنم به جز در آن برنامه رادیویی در هیچ جای دیگری پخش نشده.

برای ضبط آهنگ ها در آن زمان تمام ارکستر می بایست با هم اجرا می کردند. در نتیجه رهبر ارکستر می بایست با هم اجرا می کردند. در نتیجه رهبر ارکستر از اشکالات کوچک نوازندگان صرف نظر می کرد تا بتواند آهنگ را تمام کند. برای بعضی سازها میکروفون گذاری نشده و به همین دلیل صدای آن سازها از میکروفون دیگری شنیده می شود. هنوز ارکستر کامل نبوده است و جالی خالی سازهای زهی احساس می شود.

احساس دیگری هم وجود دارد، آن هم اشتیاق فراوان به ثبت کارهای ماندگار، عرصه هنری آن زمان در حال شکل گیری خیز بلند برای ساختن یک دوره طلایی بی مانند بود.

آهنگ واروژان رنگ و بوی تحصیل کرده خارجی را دارد؛ گویی بعد از دو سال آموزش موسیقی در اهواز و اجرای چندین کنسرت گروه کُر هنوز عرق فرنگ خشک نشده، آن را ساخته و تنظیم کرده است. با شنیدن این قطعه، بی تردید تبلور یکی دیگر از هنرمندان تحسین برانگیز آن زمان را تایید خواهید کرد. خواننده ای جوان و بااستعداد؛ «عارف» که یکی از پایه های محکم دوره طلایی بوده، آثار ماندگاری از خود به جا گذاشته، به همین دلیل نامش برای همیشه در تاریخ هنری ایران درخشان است.

2. «بوی خوب گندم» (آهنگساز و تنظیم کننده: واروژان، ترانه سرا: شهیار قنبری، خواننده: داریوش)

«بوی خوب گندم» شرح گلایه های مرد کشاورزی است که طاعون استعمار و تبعیض بر قبیله او هجوم آورده و بیگانه حاصل کشت و کارش را به تاراج برده است. اورتور این ترانه فضایی وهم آلود دارد که در آن صدای کُر سوپرانو با ارکستر می آمیزد و در حالی که مرثیه گوی مظلومیت و رنج کشاورز جوان است، برای به خواب رفتن او لحنی لالایی گونه به خود می گیرد. ارکستر در اورتور می کوشد کشاورز ستم دیده را به عالم خواب و رویا ببرد تا شاید در فضای بی وحشت و هراس، لب به گلایه بگشاید و خود را تسکین بخشد. در انتهای اورتور، موسیقی همچون چشمی که تسلیم خواب می شود، رفته رفته از حرکت می ایستد و با کند شدن ریتمپیانو، گویی پلک کشاورز بی هیچ مقاومتی بسته می شود و خواب او را فرا می گیرد.

اورتور با یک آکورد مینور 6 که به صورت آرپژ اجرا می شود و فضا را برای گفتن همه ناگفته ها مهیا می کند، به کلام خواننده پیوند می خورد. کشاورز، اجنبی را مخاطب قرار می دهد و با صدایی کم رمق، تمام رنج و درد خود را در کلام «بوی گندم مال من هرچی که دارم مال تو، یه وجب خاک مال من هرچی می کارم مال تو» خلاصه می کند.

ابوا و فلوت بر مظلومیت کشاورز ناله سر می دهند و موسیقی با پاساز صعودی ویلن ها بر تکرار حرفی که مرد سال ها در حسرت گفتن آن بوده، اصرار می ورزند. ترجیع بند با حمایت بیشتر از جانب ویلن ها تکرار می شود و این بار ارکستر با تمرکز روی ریتم از التهاب خود می کاهد؛ اما مسافر شهر فرنگ، بار دیگر مخاطب اعتراض مرد مشرقی قرار می گیرد تا با همدردی ابوا و فلوت این بار شعر «شهیار قنبری» سیاهی تن بی رمق و تاول زده رعیت را در مقابل سرخیِ تن مخملین اربابیِ پوست پلنگ پوشیده قرار دهد.


در ادامه، صدای فلوت فرصتی برای فروخوردن بغض و گرفتن نفسی دوباره به کشاورز می دهد تا ترجیع بند بار دیگر تکرار شود و به دنبال آن ترانه از تجاوز و زیاده خواهی ساکنان جنگل آهن، پرده بردارد. خشم مرد طغیان می کند و ارکستر در استقبال از اوج ترانه، با قدرت تمام، مارش آماده باش جنگ را سر می دهد. کشاورز در برابر مرد ترمه قبا قد علم می کند و برای فریاد علیه دستانی که همواره با تبرِ زور ریشه سخت آزادی خواهی را قطع کرده، از مقدسات نیرو می گیرد. واروژان، هم زمان با اجرای واژه «دعا» بر طنین صدای خواننده می افزاید و در حالی که ویلنسل ها صدای اره شدن درختان تداعی می کنند، فضای رعب و وحشت بر ارکستر حاکم می شود.

موسیقی در پی فریاد بی ثمر رعیت، چون عکس قلبی که بر درختی حک شده، از تپش می ایستد و ارکستر در حالی که پرده از چهره ویران دیار استعمارزده بر می دارد، به استقبال ترجیع بند می رود. این بار اصالت و غرور کشاورز است که همچون خونی در رگ او می جوشد و مرثیه ابوا بر مظلومیت و پاکی تنی زخم خورده را به انقلاب ارکستر، دوبل شدن ریتم و تغییر لحن خواننده برای فریاد بی رمق «بوی گندم مال من، هرچی که دارم مال تو، یک وجب خاک مال من، هرچی می کارم مال من» مبدل می کند.

آوای کُر سوپرانو که دیگر مرثیه گو نیست و با کشاورز همصدا شده، با نوای پیانو که بارانی لطیف و پربرکت را نوید می دهد، پیوند می خورد و در پایان، صدای شرشر آبی که از سقف اتاقی ویران فرو می ریزد و می رود تا بر تن خاک تشنه جاری شود، کشاورز را برای کار و تلاشی دوباره بیدار می کند.

«بوی خوب گندم» هیچ گاه آن طور که دلخواه واروژان بود ضبط نشد. این ترانه برای نخستین بار در استودیو الکوردوبس اجرا شد که با بروز مشکلاتی در صدابرداری، ضبط آن متوقف شد. کنترل لِول شش ساز بادی که در استقبال از اوج ترانه، آماده باش جنگ را فریاد می زد، کاری غیرممکن به نظر می رسید و گویی بار موسیقی بر دوش تجهیزات نه چندان حرفه ای ما سنگین می کرد. پس از تکرار ناکامی ها در استودیویی دیگر، واروژان به دلیل ضعف سیستم صدابرداری و فضای نامناسب استودیوهای آن زمان، مجبور به حذف پارت بادی ها و ایجاد تغییراتی اساسی در پارتیتور شد و برای ضبط نهایی مجددا به استودیو الکوردوبس بازگشت.

اگرچه رویارویی با مشکلاتی از این دست منجر به تاسیس استودیو پاپ و ورود مدرن ترین تجهیزات صدابرداری به ایران شد، ولی مشغله فراوان هیچ گاه فرصت ضبط دوباره ترانه «بوی خوب گندم» را به ما نداد. یکی دیگر از دغدغه های واروژان استفاده از سازی بومی، نظیر نی به جای فلوت بود که این هم به دلایلی محقق نشد و ترانه به صورتی که امروز می شنوید ضبط و ارائه شد.

اما پس از گذشت سال ها همچنان تن جاودانه های واروژان، زخمی دست ناکامی ها و بدنظری هاست و اجرای این آثار به گونه ای که «همه» ظرافت های موسیقی آن عزیز را در خود داشته باشد، آرزویی است که هنوز هم برآورده نشده است. با هرکه هست و هرکه نیست برای به حقیقت پیوستن این آرزو همراه و همصدا خواهم بود...

3. «ای رسیده از راه» (تنظیم کننده: واروژان، ملودی: سیاوش قمیشی، ترانه سرا: ایرج جنتی عطایی، خواننده: عارف)

کیفیت کار واروژان در تنظیم آثار دیگر آهنگ سازان هیچ گاه پایین تر از کیفیت تنظیم ساخته های خودش نبود. او ایده ترانه سرا و آهنگ ساز را جمع می کرد و در چهارچوب تفکر خودش و با در نظر گرفتن ظرافت های تلفیق شعر و موسیقی طوری درهم می آمیخت که به نظر می رسد هنر تنظیم، تمام بار آهنگ را بر دوش می کشد.

روز ضبط، واروژان نگران تنظیمی بود که برای این آهنگ تنظیمی بود که برای این آهنگ نوشته و این دغدغه را داشت که آیا چیزی که در فکرش بود کاملا تحقق پیدا می کند یا نه؟ پس آهنگ را برای من به این شکل تشریح کرد: «فکر کن با شنیدن صدای زنگ، اقدام به باز کردن در می کنی و ناگهان یکی از صمیمی ترین نزدیکان خود را که از راه دوری رسیده می بینی. این آهنگ شرح سوال و جواب های بی کران و خوشحالی ناشی از چنین دیداری است...»

با این توضیحات من راه حل را در آن دیدم که از سیستم استریو استفاده کنم و دو طرف این دیدار را دو باند راست و چپ در نظر بگیرم. مثل همیشه واروژان محتوای شعر را در نظر گرفته و آهنگ را با ریتمی تند، شاد و سرشار از عشق شروع می کند. در بین خبرهای داغ، سازهای بادی سوال «دیگه چه خبر» را با عجله تکرار می کنند و ویلن های یک، دو، سه و چهار برای نمایش صحنه پرسش و پاسخ بی امان دو طرف، به صدا در می آیند.

ویلنسل ها گاهی در مواجهه با خبرهای بد اظهار همدردی می کنند و سازهای زهی در زمان سوال هایی که جواب آن ها در نگاهی پر از تاسف و خاموشی حل شده سکوت می کنند تا جای خود را برای اجرای نغمه های اندوهگین به سازهای بادی بسپرند.

به همه کسانی که در پی ظرافت های آثار واروژان هستند و گوش موسیقی حساسی دارند توصیه می کنم این قطعه را با معیارهای صدای استاندارد استریو گوش دهند.

4. «پوست شیر» (آهنگ ساز و تنظیم کننده: واروژان، ترانه سرا: ایرج جنتی عطایی، خواننده: ابی)

این آهنگ نخستین همکاری واروژان با «ابی» است که برای فیلم «ذبیح» به کارگردانی «محمد متوسلانی» آماده و در سال 1353 ضبط شد. آهنگ با اورتوری ملایم همراه با سازهای زهی و پیانو شروع می شود تا مخاطب را برای رهایی و امید به پرواز آماده کند. بعد با ساز فلوت نغمه ای که پرنده ها در موقع پرواز سر می دهند، پرواز شروع می شود. ریتمی که بعد از اورتور شنیده می شود با ریتم حرکت پرندگان هماهنگی دارد و سازهای زهی هم حرکت های پرندگان را تداعی می کند.

واروژان ترجیع بندی را که در ابتدای آهنگ برای آماده شدن پرواز استفاده کرده بود بعد از نخستین اوج و در میانه آهنگ برای پس زدن موانع و بیشتر اوج گرفتن به کار گرفته و همین ترجیع بند را برای دور شدن و پایان این آهنگ استفاده کرده است.


5. «شام آخر» (آهنگ ساز و تنظیم کننده: واروژان، ترانه سرا: شهریار قنبری، خواننده: ستار)

این آهنگ برای فیلم «شام آخر» به کارگردانی شهیار قنبری ساخته شده است. آهنگ در وصف از دست دادن بانویی است که شخصی تمام هستی خود را مدیون او می داند و فکر می کند شاید این شام آخرش باشد. واروژان آهنگ را با منطق تداوم زندگی با تمام فراز و نشیب هایش ساخته و تنظیم کرده است که ریتم ثابتی از لحظه تولد تا مرگ دارد.

آهنگ را خیلی لطیف و ملایم با ویلن ها، پیانو گیتار شروع می کند؛ ولی قبل از آخرین نفس زندگی با ریتم پیانو که تداوم زمان و ساعت را تداعی می کند، ادامه می دهد و تا آخر آهنگ هم این ریتم حفظ می شود. در ادامه این لطافت، به منظور نوازندگی روی دارم، از براش استفاده کرده و از سازهای بادی برای این آهنگ بهره نبرده است و سعی کرده تاسف های از دست دادن یک عزیز را به کمک سازهای زهی بیان کند.
[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند] NrZXQgYmVnaW49Iu 7vyIgaWQ9Ilc1TTBNcENlaGlIenJlU3pOVGN6a2M5ZCI/PiA8eDp4bXBtZXRhIHhtbG5zOng9ImFkb2JlOm5zOm1ldGEvIi B4OnhtcHRrPSJBZG9iZSBYTVAgQ29yZSA1LjYtYzA2NyA3OS4x NTc3NDcsIDIwMTUvMDMvMzAtMjM6NDA6NDIgICAgICAgICI IDxyZGY6UkRGIHhtbG5zOnJkZj0iaHR0cDovL3d3dy53My5vcm cvMTk5OS8wMi8yMi1yZGYtc3ludGF4LW5zIyI IDxyZGY6RGVzY3JpcHRpb24gcmRmOmFib3V0PSIiIHhtbG5zOn htcE1NPSJodHRwOi8vbnMuYWRvYmUuY29tL3hhcC8xLjAvbW0v IiB4bWxuczpzdFJlZj0iaHR0cDovL25zLmFkb2JlLmNvbS94YX AvMS4wL3NUeXBlL1Jlc291cmNlUmVmIyIgeG1sbnM6eG1wPSJo dHRwOi8vbnMuYWRvYmUuY29tL3hhcC8xLjAvIiB4bXBNTTpEb2 N1bWVudElEPSJ4bXAuZGlkOjUzRDQ1QTIyM0ZCMTExRTc5MDI4 RkVCRkNCOTFCNjE2IiB4bXBNTTpJbnN0YW5jZUlEPSJ4bXAuaW lkOjUzRDQ1QTIxM0ZCMTExRTc5MDI4RkVCRkNCOTFCNjE2IiB4 bXA6Q3JlYXRvclRvb2w9IkFkb2JlIFBob3Rvc2hvcCBDQyAyMD E1IChXaW5kb3dzKSI IDx4bXBNTTpEZXJpdmVkRnJvbSBzdFJlZjppbnN0YW5jZUlEPS J4bXAuaWlkOjQ3RjhENTQ2M0VCOTExRTc4MTc4RkVDOTNCOUI3 OUE0IiBzdFJlZjpkb2N1bWVudElEPSJ4bXAuZGlkOjQ3RjhENT Q3M0VCOTExRTc4MTc4RkVDOTNCOUI3OUE0Ii8 IDwvcmRmOkRlc2NyaXB0aW9uPiA8L3JkZjpSREY IDwveDp4bXBtZXRhPiA8P3hwYWNrZXQgZW5kPSJyIj8 / 4ADkFkb2JlAGTAAAAAAf/bAIQACgcHBwgHCggICg4JCAkOEQ0KCg0RFBAQERAQFBMPERAQE Q8TExcXGRcXEx4eICAeHiwrKyssMTExMTExMTExMQELCQkLDAs NCwsNEQ4ODhEUDg4ODhQYEBAREBAYHhYTExMTFh4bHRkZGR0bI SEeHiEhKSkoKSkxMTExMTExMTEx/8AAEQgBWAJYAwEiAAIRAQMRAf/EAJQAAAICAwEBAAAAAAAAAAAAAAABAgMEBQYHCAEBAQEBAQAAA AAAAAAAAAAAAAECAwQQAAEDAwMCBAQEAwYDBgcAAAEAEQIhAwQ xEgVBUWEiEwZxgTIHkUIjFLFSFaHBYnIzJIJDFtHxU3ODF GSsmOTNCURAQEAAgIDAQEBAQEBAAAAAAABEQIhAzFBEhNRYSIy Qv/aAAwDAQACEQMRAD8A9QCk6imKLk6GyEIQCAgoCgaSaEDCEIdEA CkkNEIG6EIQJ00k0TIQhDIBCE0BqhAS6oGhCEAhCCgRQhCAQhD IBJNCDjPugT/07ZA1N8LzqEPIw12gL0X7nkf0PHH/AN8LzmUtoftqtzw6aHdkYgPoqjPdcDVULkzcjtBqFfiYxNS6Xw 6fTLs2CWmdOyzbQts irtQ9ODS0WPeuiMZCJXPyrJvZVuAYSC192 LhO0rGuzgGlKQHd1gZOfCEwIkHuy6adfDndo2UhMsqr9yNqJkd VqLnJ3fyusaeVduSaRouk68MXZk3r08iQakR0WfiREqaAUK00b 849VKHIXbZYK/JrtJ5dGYREKdVEOJP4MtNa5W4GEtOq2VjOs3BHu6zda7TfW1ss cGIc69FliQOuqqtbJRjRMnbI/FcrHWHKQWLfltiSTQKyci/wAVj5ETciYOzqyJts1 VkRn5QarX3PMWWyu4sQAY1PVYU7YjNddcenDfNV2rBlMMKroeO uftLZEyzqjjcSEx6hFAEsuBlLaCweilsvFXWWcrcrkIRBMT9S1 0bsrk2OhTuWJSMRqAasr7GIPU3dAkxIltt5Ijbbl0oqsHkDh3x LspcheiDsitdNzotSZ8pbjw6m/7pDUq40XO5XLXb9w7TtiQ21YkwaF6qEgx8UmsnLN2qyxelG4DL R1u8a9vDxK0DLPw7sokDorYaVtzGUwXUhaaAopY53RDVJWcLZN GXPLthqb9nsp40WZ1l3rAAcrHixuiA8tHqramMVvMEgWz2WztV tmQ0Wr4/6dp16hbbEDvA6LlXWeFvIEfto7SHK1U4FhPss6 AHFaaLHiHjIE0UFmO9zy9GWr5PFIJ6VW1sbYkF6qWXixuWzIqZ xUschOMhrVlm4MgWYKzJxACQOqlh242/KdV0t4Znlt8YyjLfHVCWKa06oXL229JSCaS28pgpqOibqBlCE0 B0Qn0QyAQmhELRNJNABNIJoEmyEIhoQhAIQUgXQNCEMgEIQgEJ OmgSaEIBJNJAJJoQcV90Tt4PGB63wvOoWrl e5mDBeh/dIbuLwo9JXlx2PARsgOCCz91c8Ouim1hW4vu1V8RC3GiLvp2wd stVhXL 0eU7idFjNrXC65dL6stTl8lbsylV5DolnZ8rMKFplc5fv3L0zI mpXfTSMb7srJz53pP06MqoAyk nxVuFx97JuRAHl6lddgcHi2rb3rYlLoVq7zVnXW1yfpEflJ8AE xj3JVFs/gu/jhYkQNtqP4K0YmK1bUa Cz zX5V5zO1KJpFQ9Gcj9NV3mTwGNdJkGCxbft MZHr2V/aL TjDjXBQxKnC3dgXjQjouxvcKBb litVkcTK3OW2JYaJ9yp ePDFx8zJiB5qhbCxyInJrn1dVrBjyEmILqz02FRVPmNa2xs7uV EB3r0VULhuyBK18PUMwCaPRbfGtRDHqs2YaltolbJiwCx440bl zYIk91s/TJ6LO4nEtTvSMouQs/WJlv5yotY8cewRoCFqTGVyc5ioAZdDnQlOQtQ1kWAWk5SxcwL3 7fSUmJ amu0t8s9kxGHayRalOBjroqbuZNtooqb5a7Pr/KqyKLt8xyRk8pv1Kr011KvYCXyVcxoe60zhVKLqM4VVicgNVUU iEnrVbDDsl36I4/GtX8u3buFoS1Yrsb/ALZwbGJG9ZuEXTL6T2WNtpPLemjW8fZD bRlstlsHQsdUsHGNAGiQaw7hbCziX8 4MfBDXHaUzF4xC5W8u8xJy1krE716Nq1bldvSpC3D Miur432fxmDw2Tc5yUDPIjuu3H/wBIDsVusDg8HhsWWSTE5EIvcumgPdlw/u3n7nKEQhKVrBtny2xQXP8AMOoTLlbduZ4YuCLQv3IY0pXMaEm sXZRbdHuD1W4teWQfUrRcQY2zEBmGhGg8GW8uyBIkTopXSeEcm W6ZZY8NWV0iJAlUCk0aW26XtrUKzJWzsLVWHKHnjIfNbGJBArU rNS1qsnHpuapWtla2Tc0XUX8YGBlIaB3WgybADS7miSotxrgdi hQx4gHWqEHp4QEggutPOkyGSCkoBMOkmEAm3RAT6ogQgoQLqmh CFNkIQEQIQhAJukhA3QkmgEOhCA6oSQgbISdDoBCZSQCEJIGiv 96Sbt/eg4b7pSiOP47dIRibpqV5vLf6j s0H0de6cnxPG8pZja5CwMiEDugD0K1U/ZPteRrghh4n/tWpWpXkd3ImAREie2mvdU/uLr7NoG2pLghl68fYXtZwRhlnqBIt/FcB9zMTg EGPxvFWPSzLw9S/c7w7LWuC1wWblSyLr9KsliYxvSD6OqY/Ww/LQeLrd8PjTJFOq6W4jOszW84rEFq2KBluYWqxWNiR20I0WzhF4 01Xm325erWYghaCtjbBLMyvxLQuEA0dbUcfbFt4kErFq5w0osD 6dWT9JmWzuYzGoZV gGopmrmNfesxlEgLEyLENppqtxctEPRh3WDk2SystOHPZGDGJM mDrCljAOZB3W9vWjtksCUQ3mXTXZLJWlv2tkonoszGALkVZTvR gxBGtAViY1wxyY4xuRsiZb1J1FVu8seK3dsiUAWI Iosrjrno3JTIeJpRZeF7S5LKGy1n2YRAfcS4PwCyv/bvngP0 StB9XisWS8NTtka GRZ/qULkzttRL1Wm9xZEMnk534EG1EMF0x 3XPgEHPtXCfBljXftl7huRYZWOPjVNNdZWN ybODkYm5Hd0eqQZz1XY3PtT7j1jesSp0kyqH2t91RDD0D/wCou/1q5ZcmTEGo1VZ3GjOy66X2s919rL/ YFD/ANrvd4doWT/6gT61LXKi0TropG3Fl05 2fvIBvTs/K4Ex9uPd0Nce3L/ANUJ9xGk4zj82/8ArYlkyMZMJdF2VifJyxYwv2S8Gf5K7iMXl/bmMRyuLG1amf05RlujH4rPu5kL8t0rgjv6RIZlx22zXbr8NZYj C7dAyLcrUJeWVyPQLt Pu8JxPHmWPdjsiHMj9ciudsRxzcERLc40Kzjh2Llv/TGnbr8Vi7G8tanmudlnPPImbOACTG3oSQvPOQ5a7n55hYkRCPk EQKMF1/ur2zcvWpXbE5gwAIgDSqwMH21nY1iIHF3rl0xH6oi4L9XXXXaY LxMFxwkLUYkNKH1FbefmsiUXcrEhx3LQ043IifzHaSsy1b5GFm UbnHZFNDsKlreu0h2JbrR7qA11VcBnWzTAyv8A8ZUJXsqv xyQf/LKmD61ZsGkKmqzcRp0BrotPZyL0D58a/Hu9srLw8 Nu9GUrdyIepMSAymC7R0GRbBxxHoBXuubyDEXDZkCz0K3l3l PNsg3gFz ZmYO945EX1cqVz lGwwmYjQdUKq7yeHupdjL4OhF nq4QhC05AJoCaBhNRTdQA1UkmQiGhCAgEJoQCEHVCAQEIRAUJs hAIQhAJJlJAIQhAkwkmgEIJSQCEIQgQdEIRSUVJnUTRCBn dF4N9yeRjne68n05b7eLEWonsRqvZud5mxxPG5ebfO2GPAkE/mmaREV86ZV eTkXcqX pfnKUwdXJ6rr1QquxAmQP4rsOFsNCJK0XF4RuHdMUXXYFu3CIi E7duMN9WvOWdZiS/los2EC8W0aqhjxBDMyzbGO4pVea16GThC3Eg0dbON60xeQj2Wt jaIOjBTFyu0sVGa2FuIuBgRIJzxYaNt8VgwIMnjcNiQ07FZ0L XFhdhG5DpIaomGNOzKNCN0e6xL NTR1s7twEsAYN3UTCEokHqNUJa5y/jFjRanIsDU0XV3bQAMZadCtNl2XcN1SVtz97GMokvTotHy0doB FDFiD4rqr8RVgwC0XNWXsylEdF302c94y/bHO25GPrXpxuWugLbl69w eMvHjvkDejESIB6HRfONq7K1chchQg1AXrf249w42RfuYmUPTz rsQbB1BgOi1vpjlx nogBTZGiYXNmkyAE0IZCGQgIFtRVSdQuxnK1IW5bZkde6DV83 3ysWfH3Ym76/ p/hPgvNPcuB7U4GHo27l69ygDxs oQIHxqt17v90f0G2cazblLNm5jOQ0Pd15NmZORl3p5F676tyZ3 SnLWvitdWtt5dPrE4dh7dyueybZu4f 6jE eE51j8F1nG8xyW NrKwQKsZ76D5LhPaHIX8PJkIxlKxL6yBQBdobxF4XbEfVtXm29 wVnskzh01zjLp7uOJxnbuDc8QT81k 38y4YXOOyC87FbB6ygenyWjln8u0dlmMto/MWKwLvuY4uTau5GNLHvY8nlMV3R/MH7LGtTeZejABqoYOO/wWNx/IYvI4lvNxZCVq6NRXaexWVT4karo43MG2PYfgjbHsmkomaWyHY fgg27ZoYRb4BSQyqZqHo2Wb04/gonExTrZtn4gK1kIZrHODgnXHt/ghZCEM1jOmFFimHRtJBQgoBMeKSFBL4IQEIhppJomQhJCGTQhC GQhCEDR0SQEBRPojqhABIoCCgEUQhAIQhAJJhCBIQhAIQhFCqv XLdq1O7dkLdu2N05GgYK1nXnX3L5LInK1x8Jm1iWwbl0xLGVwa RPgrrM3BJ5cd9wfdt3m Qli40v/AObjn9KLtuI/MVyFqMrt2MtSSzoyJ7pmrF/MQttwmHG7cE50iBRd5/zE1ma3eDji3jxMgzBZkcm3bYxAYJytAR2x6hQniAWwHaUlxtlr 0YxOGVZ5bGEvPdAI6LfYHI41 I9KYJGq5aHtk3gJQk0z3KtPtrm8UbsWRY61WNtJ6WWu1hIXJxi dDqXWYcIagOO64zj7PO2LkRlOLZOrrtsC5KVoRmajyk Kzif02rEv4ZEoxFTKqjKxdssBOUT0BW1MN0hckPp8oWNcibkjN qRos4SbMCd65A aW7upRy4sKFlPIxJmO4LFu2ibY6HqlbmP4ncuiRO40Oiw8vaYu DVkyCzHpose/KhHVZitZeiG a13J2hPGmPBbG8K01KxcuP6Mn7Ltp5jO3hwWQDGZam1d59oZ2b nOTsXI77gtG7akfyt0XEZpAvSbutz7CuZVn3HiTxJbJTn5wP5X lenf8A815J5fQmte6YTOqF51DICEIBCEIEUyH/ALkV6Ku bgx7hsh7ohIweteiDkvuRe4Szwl39 Lf72Q/2ztu K8n9t 2bvLf7rK/23F2n9bIOjioAfuulw/bPuH3nzdzJ5sys4ePLZsk4cA6RC2Huy9atZdvgcCPo4OCIxmI6 Tn/AIm7Lp9WTitazN5UcDh4RN2GHE h9MidWXU8dxYtW4xtx8sep8VrvbPH7ol47ZO8v8fiumv5VjEt7 XEREPIyLAN4rjbbXbxMQo4tq2PMfMzVWuzLGJlE25REvylx0Wh zveX7i76WBblfiZbd/R1nY1zkNnr iInTY qlWFhRzfbeVLJwrcsnjrn vhxNQf54hdfxPO8Zy0HwroNyI89iVJg IXIXeU5KII9OESKOQ7LQzys23mxzrIGHyFovGUKQu EgO61Kxto9e ATWm9ve4bHM2DCQ9HPtBsiwdQR1itytONmKEIQgEIQgSE0IMbo 6YR0SAJRpIFBSYjVNAITQgA6YQE1EDoQhECaSSuBJCQTTAEIQo BCEIBMJJhAJJpIBCEwgSRTQgEIQgSE0kAgoQgUiIgyJZgT C8U988oci7cMT/rzJ XgvX TyI2MS7KfWJA/BfPnP5IycyWz6bUdsR4grfXM1rOJWqEN9wR8V1/E40YWRRiAuXwLe7KBPgV11gtHbotdtxGuqNliCM5PLQLE5qUhC Js/UD5[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند] tbMrR1LdFvcH3BY5Hy2pXoSH1voCtpa42zegMe9GErDuQ3m/FZo4zExrM8bBtwtxv8A1E1l K1ttL4mGZLny1XrX7O64JzuenXzFwt5wfLxyYeY/qamKwbWH 2jclfkJWRTXssfgIf767cHliSWWLFsdpv2xG40kHCruZMIQoAQ Kla7kc 3j2txLkRouVyefyLt07HMOwUkSauuhydqZELzW9xaA7p3oxq1Q RQrir16/k1tT2XIVhGXdQ/r3LYcfTy7Mj/ifor8rh1N9hHx7rXzJ3VWpse5BflsIIPisw5O4DuVPmxrKq/FiT20Wt5K/G3ZlWrLZZLm2SPmuQ5fLJMrYOi6deuXPs2xGlybm67I6uV0322 u27PuvGM4uJ WPgSuV3EyB6rrvtrh3cv3NibP R rcPwXff8A8vNHvZpIhmbVJ0yXJPdDLgoQhCAQhFeiAqUa6Uaid UighIizC5dEYj04ymQaViHXmHA8YOZzcvLvT2G7eleA71b 5ehe4Lnp8FyFwnaBZkN3xovKeH57I43HhauWpidyJMJRi7xFdf F0rfW7aWXjcRhXL96QtguB3Ldly17G5X3LG5lXZyxeIsubQ0lc PisrC43kPcuVazc63LH4y15rVuRrI IWz5zI9GVjjMWJiAXnGOgj4qWYdYfE8RjenZjGzGELQ0iKknqV 0McSFsEzIHUBYeBftYmOJzYRZ5HsuZ5P3ffy78rPGWpX7kCYyl 0DdVlLnP8AHR5AxBIggGXVYl7jcW6RJgJEUep K1HEWrl 6Tm5O2dwvK31HwK623jY1qyYWau36kqotuI5jDtDC5vBuWjKNw 3vSMv5oHXcvRiGK4nKFuHJYcyHgMgRf/H3XbnUvqtauXYSEgmtOYQhCBoQhBiphJCNm5KYSDpxDUQNCEIG EHVkAJ9VECGQAhUDIZCEAyaEMUQIQkoGhJAQNCEIGEUQkgZQgh CBIQyEAhCEAhCECSJbXRNRmQAX06pkaD3HdtW8e5dybnp2oxO0 HqWXgWVLdelMH/mS/Bdt9xvcUszOlh25H9vZO0seq4K4TuYdiPmu3VMTk2rM40GV2lG XV4NqVw1Oi5Xj3jGPcarruPkDbi pWe7w69Lc49sACK29iOyyYsSTotfx0DIxpQ6rfWLDkM57LzO9u GtnaqK1HRUXIXR1IA6hdD yG4720qVquXvYeLE2nMr8g4iOysyksvho8iG4enuM36us3Ah6M ARRY2NbnfuCbMOq2VwbLTAVCK1PKX7tyRt7m8fBTjYs2uPhCFs RkKm6dST3VNyPq5cYlg5WznYNlokCVpWXHkrmMzNhgZdoZGs saard2c7juRgLFyVucy7SlqFXzHEYPIWo p5ZR0lHVc/d4AYVsSw70jddyfBbmLM5YucsvM4u3bumdkbW0l3U4XpwERIue 6rxL dciLeSHA6qy9AGYjEMlWMq7d/QfuKrg XugZM9pXVcnkGximtei4jInvumRqSV16o49uwjEGrtSnxXp32b xnz829IPOxbEX/zLzC0DJgA5MqBe2fanip43HZWeafupgCPVorXZeHPV3oKaTdU1 wAhCEAhCEAhCEGBz OcnhM/HB2mdkkH4VXJe342rmHYF2AlGMAIuKgu39y6n3Lflje3uRvxLS t2C3zouG9n5dzI4a1dnIbwZD5BL/W9PDtrQjIxEQIxjpEDoFyk R44nMleuxGWbpgaiMoxB/xLpMa8TEGJY9 yx832zwXI5EcjLxYyuAvKUSznxUjecOSvZOXzlwYPHmVrj3a7l 921AWxxMHEw5zxsW2PTtxbefqlLqSt/lYuLi2bVrGti1ZhJxCNFqINHMuRLgme4DwWa3LllWcSzJom0H/maq2VrCt2hujck38vRQx7YMtKrIuuIVPxSMbVoubcRhcjSVuQM SO4Oq7OyTKzakayMIknxIXF8xOHoV7j K7Ox/wDr2f8AJH C1Ge3xFiEBC05BCEIGhJCDGCkFFNGzQEICBoCEIJBCi6b CIkEFJCAQhCBhNRQgEJJhEATQhQCEIQCEIQMlJ0IQNCSEAhCEA kU0igDRUZMiLEyNWLK lA7DuuM 4nuwcFxn7fHIlyeV5bcD SJ/MVZrlfTyj3ONnLZMQQ5kZFaKJeVdFK9eu3bs7l6RuXZl5T7ui3 rovRJxIzaz8KLygBoTVdhxtvcw7Ll NtvKPSui7TjbDbSKLj3u/S33GY5jGJ0W9tGNsO9SFrIX8fHsb7lwRADlazJ92YAn6du4C3V cMW G9rPbo53gKHU1K5TKML Vc9S6BcMmAOrKi77txbbgncehWnzebwsq7GUImF/SNzxW9dNvJLJ4dxxODGcRCEd0gFZyNgQgQ1RQrS8J7kOFCNrOj KxPWF4aSHxWw5LnsG/GWy9AykH8uvzWbryTOWhj5OWhAmhkF1uTiQ2i4zghmXKW4 rn2roIluIZdtACcPRnql8NWueu2jCRIi8SqL BCdsXADXot1fx4 pOI0CwrszbBgRTosy4PLSGEbMiNmndYlxxPeBQrNypx3l q1ly5tJEiw6Lpr6v8AStB7iydIgrmvNI0W05y6 RKLuy1kIky2jWVB8V6dZw8m9zszuLx55ObZsRHmlJh8V9H8LiQ wuMsY4iImEQ7dSQvBfaGPcuc9hxiH2XoCX4r6FtBoN4eVc 2 IRY9WKbJNT KfRcwIQEIBCEFAIQhBr fxDm8FyOIPqu48wPlVeH 0eWlh3f2l2ZEAZCPZwWX0AIiRMJUEwYy8d1GXzdz2JLj ez7EBsGLkT2fCVVvSfUwutsv PYOLy90AHdw4W5t3XiH0XkXtf3TONwWMmXmjSK73G5i1ctxaQf 4rltrZXaY25bjNnG5ai3SS1V6Mv3G8NuIYK25mQhEjURY/ii1OBqRSVQeyxa1IzsW8BACX1jVSv33iQsQUdjTusTOyRCEnJd qLUrOGr5/NhC0zhzIMvR7DHHseNuP8F43zl3fb9W79PqQcDpGjr032r7iwe d40XcR4nGa1OB1YUE/mtzXhjt9Ru0IQq5hCEIgQhCDGZPoh iaNkmhCBoQhA0JOmiBAKOqEDdAKEBAIQh0ApJIQDoSQSogQh0N XUMdFaG6KJVFWosfJzsLDjuy8i3Zj3lIBQZLoda217h4G8RG3y Fkk6eYLLGZhHTItl/8QVwL3Qqrd/HuFrV2Ez4SCmSBQyjHxMgmDCRSdJ3FGkO4Lor2UXg0GngBqEAU fstN7j9zcd7fwbmZfuRnfZsbHBBlKfiFcWnhR7v9243tvCE2jd 5C /7XHepP88l4PyXIZPI5NzOzLhv5N2RaUi4iTrADwVvMcxm8tn3s/Nub710uIkvsHaPZa8yJcmpOp7r0aa4jOVUz1GjN81kYcd1T0VM YvJvF1k44EZ0OqtSeW64q2JXInsV0mRyFrjcWV6cwJxHkiepXL 4F0WZFzRYfIZc83IAuHywNI9Fy21 q7TaSXHtLP5/kc 5L9UxtnSMaBYlmxk3ZU37j1XScN7XObCJ3AWxV1u7ntnHs/wCnKoGrnVS7zXjgmm23NriLmDmmLGJMRqVXbxcwSjCMZbneJZd lPici2RvvDYejK7Hwc xL1bVuNyYrbJHTxS9nDX58sDC563Z4r0M BvXrZaMZxWhv8rvyJXBaFuJ0iOy7fJ5C1ej6OVg25XAPNIBqlc bncT vKVtiHcQ7eCmlzeTb6jqPamXYumEpNEjuV30Jhozidw7rxC2cn j7wuR3Rb8r0XpXtX3Daz7IxpnbfiPp7rHZq1rtny31 Rqf5lqs6YiKmq2mQRsbQR1K0PIXYRBk7kLljluNRm3iZU6LQZm d6QkSXJdlmclmRhuILbly ZflOdC/dejr0cuzf0xsmRuXDM6yVcRtaTsQXdPUuaBTEYmLDzSloF3efP L0b7WcZav5X72ReVqUix6uKL14Cn8Fwv23479txcbwAJuM7dF3 elO68 3NrYQhCygQmhAIQhAIQhAMGpq7ryf7s 27kcsc9jRJs3gIZcQKRlH6Zf2r1hq DaKu/YsZNmVm/AXbVwNKEg4/BXXbFHy4XBiQWn aY6ldN7e5ycLgxsmQ7RkV0Xvf7bZGELnJcNH9xikvcsCkoeIHZ edNKEy7xlDQnqV1uNoTax6ndu3vT3B5WyKkK3F5OMbcYO7BiDq ue9u8tO5j jdPniAIx7rdxxbFyW6AG81K4ba4enXbMy2keRts4mw6hYWTlW7 0xtl5u/RKODXbIgDoVlY3FwYON0h UdVheGg5PHlkW5Q2uSOnVXfbnNucNyv7W/S1n SQ6iQ gLZ85mYPFYsiWOSR5bY8e65LByCcm3l3LjShcjOcz Uv0XXXPy5b4r3ZmodUKuxcjds2rsTuhOEZCXeisHjTt8EcghCE Q0IQgxXTdRqmAjZuivyQmEAE0IdAJqLhNENCTpugEOgoCBoQmg KJIdvgk/ggfX Kru3rVm1K/fnG1ZgHncmWACjl5WNh408nLuxsWIB5TkW06VXjvvj3xc56csL EnK3xdv8oobpfr4K66W3hLXd3fuf7RtG4PWvXPTJjujDyyI/lLLRch94rMTt4zAM2Ba5dNH C81aIiTGhoBHoAqJgb6nXp9Q/uXedWv s5dLyH3F905spNlftrcxW3bFK K5vIyMnJ8 ReuXjIud8iT8nUSwPRvCii3VWaz GQBEF4u/8AM7KwZF Ol Z EiqjRIMVcT DJs8lm2CZWsm9E Eyp3eX5S83qZl8noROQ/vWCDQoM vdTE/hlucH3X7iwImGLm3LcDruO4n8VmH7g 7hQZ8viwXNb6eKQkUxP4ZdBke PdeTaNq9yEpQlq1D/YtLeyr165Gd69O/MaSmTJvxVLhRGqYhkwQKM8uslE6upOkR3RAD5n7rJs9 6xVlYfmO0/JFnllXJbLJL16LXAk3HBqVn5QEAx1HRa4y1JoFIu19PQvanJWY 2/RlJpMAumlbF4mIYgjVeR8dmXLF M4SIAIf4LvMTnANkRJzKLrz9nXfrL0de8xhm5YuWt0XHkq6px/dl7GnGxdtCcI/mA6LKtCGZKNoxJld1ZVZnC2IzETbO9qnosz/AFup5nNcZlYv6WM14ms1o7 JdyCSzOfKIrb2uOtACLAAarOs4UGoNCn1jwY/rjs7icgw33KRiKlavDvZXF5cMm3KsS8/gu 5OEIYNwEvJcHyO1jLSRoR4LppfqWVz2klmHpGLykczjreSJOLo dlqORvERlUMyx NybVni7di0aQC1HMcg0dgNeqzNP8Apr64ank8k3LhANAtVE7py kdGU710ykXOqx4SYTC9GsxHn3uaGFXDgVXQ 0/b17k8v1JAi1brpQrVcXgXuQyrePbiSJkCR8F7r7U4W3g4EIRtg S mUmWd98EjY 3 NhgcfC1EMSNxC2wolEARAHQMmuKgp9EkzoogQhAQCEIQCEIQCd O9UgmrgIgbWkNwIYg9R2K8v 4X2/gBLmeIhti/ 4xY6f5or1E9PCrKJjGYlGYcXAYyB0Y0Vlso ceMyPTnbk y45cdhoumxvcVzHMd1qMgNXXO87x13iufz8CQYQumVomnlJ3BW S9S7ESEAZADSpW9pLy3LY7GPvfjwNs8YTkOke6zJe4rl/HE8aybBuAtM6BcHi27/qMbM/NRjCvyK7HAxM7 nW8eFswuiVDcFGKxtNY1La5Pk53r05Tu3DcuEtuPc9Ft L4SY4 d7MifTvR nqD3C6DB9sYtm4cjLa9dekOjrNz5UAEQYCgGgHgp nGITXK77e89euQlwuZL9fHBOPI/mgOhXcBm/gvGsi5kcdyFrk8Y7b1iYBj/ADROq9X4jlLHJ4MMqyXEqS8D1RjfXDOQj4oKRkIQhEYwR1QNE iNhNIMmgEISdA2QgIQNNIJogQhJ0E0ik6RP4KZAT1WNyHIYnF4 lzMzbwtY9sPuPWX8gU8rKxcOxcysufp49mO6cj2XiXvD3Xl 4 QkwNrjccmOPZ6Th/4svFdOvTNS0vdvvHM9yZJEf0 Ntye1YNAAP51zxlHcWDHxpTw8Ez5dwFRKnxHRRMjtrU6OV6ZrN WMh6qJHRADjWqRcFW0hONuii70UyOyiFkLoqxq3VWyHVQarqCL KPVlMqMh1Cgi9U0Dq6AUCKBohFEDZOchR0g1XSENzknTRBGUx2 dZ/DRheyhZuFvUG2HxWBodFOxcnaui7apcjISgfgUqxuM7BnbE7dw H1IfwC0k4kTppKq9Ax/wBn7nwfWsS9LlrEWyLR0mIj8q4vkMWVm9N4 mYy2mBoQsy mtp7Y1ue00NFlWMw22IkaFYJj5jtpFDtRnWrE1uHV8V7nvYeRc lqbkRGBW1l7yy7j2px37h9XVcBG5NwQaBWW8mcZE7q9Fi9cb/Suwuc5P02i8bhNCdEh7mzY2jEzD7lyf7i5KspEtolO4SKlPz1P 1rfZnuHKu7hKVNFqjlTyLkYGtVgmVdddVk4bQubzFx0Ks0k8Jd ra6SOXHHwwHaS0WVlSuzMpHXRLKy5XKAMAsG5MkM6SY8m23qAy qSVGIMn7yLBQjMuAtlw2BPNz7dqDyc6BW3hiPQft97cLQyLkfN JiD2C9WtW424bYBmWj9rcYcHBtwuVuRC3w6f2rz7XNdB1TSGg7 plGTQEk1AIQhAIQE1QkIQgE0kIGke/bVPogoPM/u5wJuRsc5ahu9MC3kkdh9B/iuF4q99LvGR0kvdef4 PJcLmYMv8AnWiIv/MKxXgWPavYeRcs3i07UthiehFFvW51x7WXl6LxtzfahG7GNxvz sFt4sQwkQOi5rgr5nbEZGgK6a0YsCz C47Zy6nt dFgZds3Y7ZF4A6Ciz5mhPXssaZiARM LFSLGhzsURG3awIck1orfZnuAcZyQw75/2mUdsX0iT1VuYYXoSOkREgAd1yl8NbifpuW9JjoxddNE3mXu9P iPynv4p1XN yOejzHExFwtlYg9O4DqQOq6XQJ7caSEFCDFTCSYRo0aIATKCJQ z1TZL4KBuhCAUgkE0k1UDJNVN0vDupQGmuvRQlcjESnI7YQG6c z0HipEvTVyvN/uL7vJlLg MueYh8y9HRh/y/it6a/VwXw0fvn3pe5rInxuCW4yxNpTFTcb83wXJMCX6szdP 5W2ceWz07YAkz7h2PQqqY20Xr01kmHOozagGgUJHRky oqSgReVVahRZ66onF6upmFKKJCiwmcKIjVSHgggu6gTFQIqrCD 8lDa/wTArIVcokK2TA0UJV6VWBHohMCnikgSGCH7BOnzQKnZSgWKQqk XGiCe0EuoTEaNQjRlZDzCqjKB7P2Cqp4WXfxMi3kY9yVq7bPlI LP8AFd7ZtYHvTCm8YWObxo/qRFBciOvxXn2yO7bL4v4rY8VyFzBzsfMgTGVvXaW3fFY219xrW/1h5 BkYGTPGybZtzBO0HqAsUvH4L2bkeM473Jx2PfyrQt3MmG63diK x JXAcx7H5XBlK7jWzlYn88Q8gAsTs/vC3rvmOYfyvojcGopzs3bbicZA9pBlCgXWXMYss9GJPRBJS3Do nGMpIIiMie6y4yMYAaFVRtziXZM7g5PXRIeCnMkso7QTVRfzeK s1/8Aigvs4MZgSlehGPY6rtvt5kcBZz/2l8mObfeOPfP mW1B7LgpsQ1QWSeVC5hMDy7CwA7/ABUszDL6Jw/dftq5l/06znwOTA7S9IkihaS2l3k LsW5XL2bYtwh9R3hfMZMnBDwnGrxLt496qZlcmGndlMCrkkf2E l1j8v9XL6Ts8/wV8xha5HHuGf0CMw5WxEZaio6EVcL5ch mSYSEZ9JRcEf2rb2fc/uCyALPJX4AaHc nxBS9J9Powgvo3xUaLwvC 4/uzEjtGWMl t O7/AOnauq4z7vRIhHlMOUQB5r1ggxf/ACEP/as3qsXL0tSWi4r3l7c5Ywhh5sPVn9Nqfkn/AGreMfl3WfmzyDqhJuyFBJJ0nTqA6AQj CFAIQhAFqA6PVeJ Mnx/uS9cMWtZX6key9tIXnv3YwN DiZ0Q5sz2TPYErWt5I5fg7/psAamq67GvTkKU8Vw/Dz8oOpJ1XZYRaMa6hZ7PNdp4Z8iTpqqrlpw8qlWjoUrgfrqsNR qsiEfPbAZg65fNh6cpv9JK7O9CENxIeTLmeRtRnKQA1Oi1pSxL 2jyc I5cX5n9DKIhOHTXVewmQIEol4yAMfgV4ReMhtDVg5H9y9W9j8v LkuCteqXv4/kn3bot1y2jokIQox7YoTCQ7pujRhDoSQMFBSCHCBoCXVNA3Q6R QD CB/xScfh06kofx1WBzPL4vD8fe5HKIItjy2 sz0ZMZxEaf317pjwPHizjkS5HLBjZH8gNNxXjJneMp3LhM79yT zkdd3WSzec5XK5fk7udlyM53PpA mMegCwyDIa6r1dWnzMsW5M3yYmI8p6lVeMdP8WqZHm29uqRju0 XSIURu8EGMnfRSgGLKUw4RCgJOoyBL0U7cmUpaOpVrGZDkpkMU tA6gfRyqhWXZWEuFAhkMq5CtFHaXVklGRHzWaImJUDFWh1CTul ERRHVMs9UqKBhkyHCjuIUhLVAoliyt6Ko0qpRlWq0pEVqpswHf wSlUuFZH6WGqScJ7d97A9wi/jy4jMmxs0syPiuuHrY4Po aMPqhKruvErF7IxMiORYJF23ISi3VivUPb/uGHMWJzlLbnRiHg9KLy9vXZcx6OvaWYrI5LjOHzxty8L059ZW/KtFe9hcTdeVjI2D UioXYxvfuLcTeERIUPiqL1m3uOkeoHRcp2bR0umtcUft/EfTkxMfgo/9G2bVTe3N2C66V20Dtg4PVa/Nz4WLZlckIwD U6rpOzap8azy5fkOMxsW2WDkDquWyJSMyBTst1znMjJntt6LQk 13S1XfTPtw7LPSLVfqpAuoSkOifwWmFoZDAKsEgOrIkIABSAKH csFJiqiICnBwEAKQCCQ1qpxJ1FW6KsuyRDhlVWiRhITdrlvQx8 pY9it9xHvj3LxJjbsZZyLIr6V/zsO24rnXPUunvOmqlkvky9c4D7r4OVONnmbH7S5I0u26w/4uy6fi/dnB8pkZGPj3xH9o36lwiMZg9Yvqvn/c8WOg6JbqDaTFg1CRRYvVPRl9KjLw94gMi0ZSrGO Lsri0YmUj5XYFwxXzOL9/eJi9cExQSEi4V/9T5QjZPMvzh0G80WfxqyvpEggsaAd0O68KwffnurDtwtW8 UrVr8twA07OarfY33h5KEo/vcCzK1pKVskSPjVZvXTL1dMLgIfeD2/KcYyxL8H1k4otnY 5ntS8K3rkT/KYErPzYrrHXM /wCEJe2czcH2R3R KqufcPg2/TlJj9MpAgLl/d/vexncdLBxJi5K6WkRoykznLU1rnOGgRZjPUtp8V1/H3AwBqSNOy53h7JFuMSPNteRW8sgwnFuym/l118N5ARYeIRFgTHXxVVomUQrY GqwMXJi9NSeq0efbjCbs5W/vCTLV5cJGJLOVPaxzOVF/N1XR/brMONy97DM3hkQ3CP ILSZMd0iGZYuDmHj TxMvT07w3EdjRdpzGd490/70KNm5G5bhcBcXIiX4h0KYcccsaKCT0WNm8hh4Fn1su7GzDpuN SuM5D7o4duc7eBjSvSi4E5UirJn01h3rl9FiclyOPxuHczMota tByNCfALzI/cvn5EtZtRB0A1Wu5n3jy/L4n7PJjbFslyBqr81Zq7E/dThgBtxr5MtI00/BEfulxJ1xL48af9i8ydo11OqBIdj K18zHhr5euY33E9uXovO5KzLtMLYWPd/ty 2zOtgnpKhXigA3Ow dUpRtSrKAlPrLQKTRPl75DleLukenmWZPoDMBZEbkJB4yiR02y EnXz7GNujAAjsS6vhyObjSBx8i7a/wCMmv4pdE XvhiZeUVfoPDV1499w/cP9V5f9jjT3YuEWBD/AFjV1rY 7vc0AYQ5CZDEOeoK1cjcn5y2 ZMpy6kldOvrxzWNlbRFIPtGqYd9A3dTER9OgTkABReieGFM4dQ iBJirZViq7JFR2UEX2yr1VlW8Co3oHcD0UolwW6IKnabHRXlpQ LKq5DcNw/Lqp22MAR81KVTp8VDU1VlwedxooHVQiJFUSiEwQiQJ0QVGiixK t2FFAaqYFZiWUDEq/dAoomBSYKEokaBZDJ7aaK/IxNsiioqskw7KBADqWCAY6qKZi5DdUtpdQWwIP1aKb7ZONCsao NVYLrBirKMggM9XUsHMyOPyLeRYkYGMvN4g91QbvldSid0X18E 25mFnFy9Ix/c2LfsW57A8IgzP JZks Fy1G9KcYwIc10C8zxsv0QYF9ktU83mLl23G1AmNuAYB9V59unP h2nbMOp5n3jZtH0sKD3I09Q1XJZfJZWVIzyLpm/QrBlclLpt8VEUL6rprpNfTntvb7TMxKTslIA6qNXUgaVWmDFuD asltANFEk9A6kx70QIhwpRCIiqnEVVgkIsFKOlUKVGVwEAE04s ybMHTAgSpN5XSMS7qRDRZBFgzpQqSmaBSiA3xTAA/Xqg1ZkE0ZETqqFopxAAfRAatEiC3gijdISBB0 f8UnLmXUmqCeyHIH4D8VKh7d8hARMpSIEQNXK7niPbduzj/rwErkg7LUexeGPIcub9wPZxBuJ6buy9POJbMaRbxXn7d7nEduv X uTucNjiLxsj5uVzPMYps5ETbhti7EAUK9NuY0drNQLlfcXHSkI yhQO6567V1syp4uEhAS6GIoVuLURKT10WuwLZhbETWgWztyowW drnZZwzrUmYHRZHlZ40CwhPorQZNUhRKLkiQsDKHlNSFmXbg3V WFkyDFCNFlxEZHVaXNt7iXP1fQB/MKhbzM okLU3Q0jIVareK66pt6et zc2WX7dxJTIN2ERCf/DRC1H2zyN/F5GKdbNwkfOqE9uWOXlvI8nyXKXDez78rkiXjbegWKNgJO0gEM wQZHc3RSOngunjw6YKMg1AyD5pOhIUSZBL4pOg1QxVQ91EtxS6 IAo6LQZGh0RKQKJlwFFlqTlja8CMX1UmIDO4CmANqjEAuu3pyt OJDB0ztUQRGTIkdyQMSDUVMT pJqBSifK3joiZi4YMqiRBIL9EWmOtE4sYv1UW8zd1MiycYSFKK q3KphoFZQFh0VNyk60UBMbTrRUyNVO4SqZOoLAWqpO iqHR9FkQiWaOiCBDjVlDYPisicYxFVQXOhoqISaOigZR asNo6u6Qj3ChhATOqPUn8lIgJ7QmKK9xT1TkAzJEMoI7dEEFTC OpKCsRB1TMQBoiUxXuoymTFAxFgapRkYlSBZVzLl0BO5IyPZVi rKyJDaOohnLBQKpohmYKyIQWQQKE9U9qgimDRS2pN4IHHUK6Ao q4xVgVgYDfNTA8ERU9zLQgI1TNI90SJKjOmiUAlUJ3NVCnzTfo oCpVsAGVT1ZWAMKqwG1z4KcYAFAI2vogHQqgm0XKrozlOUndQZ QS2hnSH6kvTFTKkQP5uiPjVdZ7C9vHkeSGdfh/s8KpPSUzp DLO 2Isma7r2jwkOK4OzAx/3GQBcvk67joFuTBisiVSzM1FAsKLx7XNd5xMMeUR1C0vN44nYN PELfSAVF6zG4Np6dVmtSuSxYj0gY9KFZlqIAc6pDEli5dyzLqd wPgpXAYkEaFI0mdR3VsZACqogdynoK1RMFcMSfgsLJnHaR1WRd IIpRa6Z80n SKwcsBi5WrIiTJ60/vWwzC4qsSMZRBYO66a ErsvtfOPr8lbBoDE/ihYv25uelz2TYZvWsCR MUK 3LH/AE88MOvZIVTO4BIHqujZlJqJSkmShgkI8U9VUR6JRNGTI7qD1S FSk3RRAJKDKjMpwoHNWXTWOe1M6BuiWmimA9dHUdhddK5oTBBE uisiAYugEEMoVBcUj2VigxAB7qE3I0Vsh1NAUbPFMojZrEP CLj7nAZk4Q23CCp3Y Whq6yIzAYSHzVV1pAFXAj05DVYxdm6FBEkEaqo6qUg1FEBtFKL I6BWxkYhUjSmoVtsGQqgQqa1Cm0Q3ZJmKVyWgZUOZgzxDFQYOy iS7hIyL0QMgaqJ1ZLdSqR7qUKSTqMiUgJKKCS6HkpbX IRVEQIL1TMaD ClXrolQlggbNHxVYqKq00CrMSaoIkHokKdNVMdmUtvdQRIICiP FOR6JB0DYPRMpbQpsNGUBEFnKkA6GopaKyAjFT2qIPgp1IfotA iESRE0SJqgC27wUJy6IJUOuqipR7sm/gobmoEGRooiwNqVKMu1VW1HKiJ9CrkXGb0/FHqN5QqXL00Qe6ZVaZIBVcZuPEKUZbyBEEyNIwGpKZ/oy8HDv52Zj4eKDK9kSEYt UdZFe4cRxuNxHH28DHrG2HuTq8pnVct7E9uR4zEPJZcP8AfXg0 QfyR8F1nq9HXn7ezN4dNNWUZ9e6gS9VQbgahS9V6BccyNr3CiW I OqqF7ugXOndSqxORxhMxv6SjQ/BYxswnbBHRbDJInjyjoToVh45BBBoBRRqVgmEozrQJmBaizrtu Mo0oVjTeEdVoYdx4iv4LX3Q gZZt6Ty7OsaUDKRDuGdTLWGtv291GWJOGwjdRbe9Z2R3ErUZV0 bmAd1vVK3n2 mf qpA/msTb5IUPYvl9049vQnHuF/iha5c/wD6cS3ikQggfBJ10aKQPQIJiAx1UwH6pGIdEqtSCCEBVEZ1LKJ iynKuilGIYkpPJfCsRf5KQoCpiMWfp8EiIMR FF1lw43ycQSpbUi8QGCQO4617LWcslsINA6RiDWVFdEGIbV09o mGlQd1VUkbgAdApiLBR2GBfUKQO4Oghc1BGp1RU66MmZeUnsob htcIiMINIjoVXd8porTdkBoqJycupRXKuqIskS5UgoLBENQeZE QRQ0KISAUyAzoKyGSDnX5KZZ0q6tQIIMw/sKW1g/dTkBRuuqR7IKSkrDBQNEoihMgI6KGSQAmKoZBGQn00RED5qYFE jRBEulEu6l9VEow2goBqokWHxQIA1dKUQ6CLFSEaKyMHTIDJgV dFIB02UmUwEQwomEMVKLqgAUn8rJOoklUPQJSKXRIkoIkpOO6T 1qgsFm1SOqkFAd0yWUEiaKDhOpCjR9UyG6Rk9ExE69EbSSwTJg R3SO2IO40DLu/aXtyzjyhyeeAboH6Vs1ZcfhSlj3BOIBMS4fRbu17gz4tSgHyWN/rHDr16/wBejXeTjOTOw0UP3 1ee/8AUvIv9PwR/wBQ8jItouP57Oseh/1Hq6cM4F3kvOZc1nn84ifFEeb5KP8AzI/gp VXh6UMyA1kFbHI3VFQvNI8/wAqdbkKeCslznKSAIugfBPypw9FuZMWYlYhyxbnQOFwf9b5NmN wFQ/q3ISLSufgn5X D0M8jbEfMwWDezISka0XDTzs2WtynxSGblj85Kv5UdZK/uka0QLlKGq5SPJZMTWqt/q2c3lMQp VXLf5EjI YtELUZeZZsPTcenitfezMu79dzXsq3BbedxWtdcJXWfba3kZvu i7yAgf2 NZIMukSeiFzeJyPI4IuQwL9ywL5/UEfLQeKFpj4ucsEVCjqE0SowW0MSp8Ege6CwSIJKBmT6IGiGZP VBEszrJ43DuZN7TyKgDdICIqup4TDhbs23j55arO 2FmuWw4/jsWBAnZifityOH4m9BrmPEA6sEsaAArEUOq2EWIO0eYajwXn 7nhr5c3l x8G9uli3DauH6YnRcpyvt/leMm1 1I2o19a0Nz/FepmJqWcAUUcO3dIn6n6lsn6JBwt6920vLG2jx60RdecTtOhBT lJ6RNBqvTuV9kcXyL3rI/Z35fyfST8FwfNe3eT4u4f3FoiAPkvQrFvFevTtm05cbpZWADER aXVVEUeNExKXVpE6sgvt8mnVbyzUQWix16qIlEOmQqpMloUrhq GVEnKnOVWCiylEWUosmACntAqECEav0UnOvRERRWQjFmQQjVNj 8irNhAT9OiCra6iaarJ9E7aalVyszAeQRVJIMaKsgFXScAMFDa HRFW0dTVKlQrdg1KNoZMCoUKFNgKKKmAnTZJlJu6YA3yQT0SjU spGiCtmSArVSIdSATAQ1ZSdPaOqi1UDp10UiIkNFRBYpg17KiQ 0ZGij1QZIGalIkJOokpkBISmaasVHqlKT0WbVMEdQ6gS57Ic9E 3dA3DJBifBLaSe6nGDKLIcYmfgFMY0ZKUYqYH4KWtzVEWGoFIQ jHXVSBIKkWNSo1gWwO3yV0RXwOipBbRWiRYeClaixgnKDycKAm CKaqQkRqjQnJwAGogCR10Sol6h0RDIbRRGo6J7gklEiC79FIHz P2S6IAoosSJdHRJkR0IUDYlMxcIjMs3RMEGh0QIilAiI7h1OJI FNEw7OhTEN57NohSAeQB7IUVhkgKH1GilvUetFtzSEST8Ey4KW 5nSEnKCRrog0QJnRNwad1BlcbZ9W65HWi7DCjCIERr3Wi4uxGE I0qV0WPYBm/5RquHZcumraY/maA l6yWxtAO3Ude611m5G3Fo/Qs zIRhvI1XMq2ZaEAfzEv8lkWoxjEdjqFiWwbkzOX lTbHxV05yp2GiuWaytgJ1aPZTu2bV 1K1ejGduVDCQdUW7kZCitE4t5qALUZscL7j 38YRnl8SGEazsH 5cHPfZuStXImEo/VE6r3cXQ5IJoKjuuX90e0sTmAcnGaznQBIagl8V36 6zisbaZ8PLTLr0OiruDoFbfx7 Lclj3oG3ctEgxP8AFU3CWfvou8svMc8YUyNfFGiGJKSCUVJ6KI TKokCpVZV1ZOMjtqiLIyY1Lq F0aMsR6qcSyDZW5xkOzKu6Zv3CqhdEPEFSlKMureC1IqggF/ioSixVsiGp3UJ10SRFTuwSZgpkKPVKK qRUiolZCQShCCMDtJJT3OU4gMUmZBJgn0dReqcNKoJdEnQe6AW QR/imX aZLySOqmQdEk iRRSOiiRR0yaJF1KIyfoq/4qZLpCJ3BlAg7KQjI6hlbbsgB5VdXC330TLU1VRtNEeKnGKnsA IUhGJdZy3NYh1ZSoB4pkfglsfRGgAU4ugPoynGNEMAQJ0UhShQ HGmqkAD9SlakJwD4IBqmRVEQ6FqU/pBApooeDKw/SygPFChkIevlTET1SiThMyDIRtPVRodHTALqJ7JxRIWkipDxSN UgCoLBJgynEkiirAIGinETbVBOJLv0AYoSYiJQisGZdIFky/SpRGNaVPUFacwC6NE9kgXanhVXWMLJyJ7bMJTn4hgEzIsiuPlq eqysW16k9FnHgbdiyJ3sgSvf GOhU OxnkQzEGixdoSNngWblPLtEQtxYhtgAKga Kx8e2IiMQfr pbGEYQYalefa5rrF9gbyDCDQjWQWWZb6k0H0hU2pyEWj1UxEMx kA6iZTjfIeUhpqApRum9OAAIj1dUmVmA2AOTqp27g10agSphlw MLQaX4qMrxuT2x0KrFakO6YlGHRlUsWiW3qkbpILFiNCseV2NW qkLtHIYJLUvhyXvjBt3LBzbYAvDyzl1IXA6hnpCgC7X3rn WViFQdVxMQwqHJXs6c45cezAQQEg7qewd10YRESpMh0nr3VDJp qltQQJBggUQNkIL/FIP1QMTrVT3g9FGg ablXKGSo7iglFOquQ3pVRBYpFDVKZDMgVCQDOpdkjEHVQVh0wy ltDUSaqhgmQpEMEh CKRCYiDQlNkR8UCkKIVu2IDlQo9ERWnqkxZAdSqeiToKgZEKAJ qh1Ey1U4R3EKWrJlGMNxV8YCNSpW4gHsFMRcsVnLpNRGIOiCVP awBCi3dGij3UiEAHpogu9aIE1EwHFEwz0KlKMhR0VEOFJigxZM kqKCpBmUAS6nRtEWAxSH1MgHumBUEIiwxooxjXxUpH8FGP1KKD GtaJOyZf 1OQBKFIlFUqqVGqikD3VkYg1Sjbc0UohqFEhRAQ7VCjMF6FlPa Ih3d igN5ITiUhGlKBMRNGRVj QoSl5WH4oQYoszmWhGUj0YO62 N7Z5O5EXMnbh2CHMp9R4LJxL0sMzNgAGWjh2U7ty/ksb0pTn1kTT/5Vm7HwptYfF40mtyN2Y/MdFfLKv2/LZ224sxMQxVUrM3Gm0KBIBMQouOFBtGd1wTJy5 K3fHYoj55B5NqsPj8XdIz1PZb6xZIgAAs73gkTAtGUItUdQskR jEFx5R KUceETEyP4K0Y4mNSX1K5KrNw09GVBWTqEr93QeYjqsw453UDR ZP9uNrxDlEYBu3QRKXzV8MyMyBop3LLxLiq188e6ZuAwQbu3fe PlIose5mY 8wNzzDUMtNKOVbfaSCtbkchOxd/XBiOslZB1kbtsx3Av4LF5Tlf2eMZECIIoStR/WbELG8S8oC47muXys 8RGTWhoF06 u28sb2RHkc /mX5yuyEg/TRYm2OoKqqNalHqgGgXqkxxHmtykQNeqe1wjcOzJiulVoQYpEk aBXBjqoygNUEBKTOQ/wTaJropxcCgUZ7jqqIgxANU6Oo aoUt3QoHRLRBNKaKO5ESdJjr0SdIyMTq/gqG jKXfxUHB8E4lyOyGDH8FIlJ0OyhAAyjT5plzIdlED 0oAlFEi/ZMF jIBx3dSESfBKnZimRIaFBKYYVVYB6UT3HRIkuyKhVIBSL9kDR1 KFIU1VcqFlKZLMNEtSoIDssiEDtp1ULduR6UWTCIAHdZrprCiC Q3ZWQG4udAnGLKceqy6YBAjEMoiDqdykgEiQCmVwVYlkpAEVTJ THwQwjtiNEy8m8FIjwSLIFqWTlRghimzoE3VTEXCQBTqyLFfir RQsoRqK6qQPmpVSkKQZOJYunIURFkKEKRj2SAQpKRhoUM4UpRK KcDtTMXLqFQEwS7KIX1FuyYi/wAkwAH7pQ8UU4ihHdTgKgBRjSqb7jSiB3S5 CFGQNQfxQg2UJyI3EJ qQXJYIQsNcr7dyJFS6duO 4ItqhCl/wrpMDjBC3GR1K2UMYR6UQhcbkXjHgYP2S3iFOnZCEZMXBMECPz KnbgSCdChCCuUB ZVyxnqDRCEGNk2Q1Pq7LSZ IcmMozizaFCFqK5Lkrd w9vd5X08FrCOyEL1dXh5 zyiYvKqj6YIPSqELo5oEgUdSjdMaAOhCofq9VKMxqUIQS3kmgo h0IVgiAR4pA1Y1CEIhyiAH6KDA9UIQRPxUtrkNqhCCMnEi6ITZ 0IRUwSU odCERORiQwoVAgdDVCECTBB1DIQgUpDRMfTqhCCHVDoQgiTVAD oQpVBilCPRCFFjIgOisA6oQsV1nhMGrJxFUIUagnWTpbXQhFDV ZMkiiEIIkz00ClGLDuhCBu4QBQOhCBgR7qQA7oQoqMY9 6vhYJjvGiEIRVIEhuxTjQlCEPaQdAHmqhCyp9mRJ9qEKgDMkSw dCERIVAKChCKERBcdUIQOW7cQaeKEIQf/ZAA==
واروژان آهنگ را در سه مرحله به اوج می برد؛ نخست در وقوع معراج سپیده (بانو) است که به کمک سازهای زهی توصیف شایسته ای برای او کرده، دومین اوج برای آرزوهای تداوم زنده ماندن است و در مرحله سوم قبول فقدان کسی در زندگی است؛ ولی تمام این اتفاق ها نمی تواند در تداوم ریتم زندگی تغییری دهد؛ همان طور که ترجیع بند شعر شش بار تاکید می کند، زندگی باید ادامه پیدا کند و آهنگ هم با همان ریتم و لحنی که شروع شده بود، به پایان می رسد.

6. «عشق من عاشقم باش» (آهنگ ساز و تنظیم کننده: واروژان، ترانه سرا: ایرج جنتی عطایی، خواننده: داریوش)

ترانه «عشق من عاشقم باش» که برای فیلم سینمایی «علف های هرز» ساخته شد، تفسیر همان «طلوع خوب خوشبختی» است که در دیگر ترانه فیلم («برادر جان») انتظار آن می رفت؛ ترانه ای پرشور برای «روز عاشق شدن» و تجربه «از عشق زنده بودن».

واروژان این بار فضای مد ماژور را برگزید تا خواب عاشقانه را تعبیر تازه کند و روایتگر عشقی امیدآفرین برای رسیدن به فردا باشد. ارکستر با لحنی پرشور و شعف مقدمه ای کوتاه برای ترانه می سازد و سازهای بادی با نوید طلوع خوشبختی در تلاشند تا پشت سرمای روز و شب غربت را بشکنند و فضای موسیقی را برای تفسیر سرخوشی و بی قراری کهنه حدیث عشق، به خواننده بسپارند. در اوج ترانه، بادی ها «عشق من» را فریاد می زنند و درچنین هیاهویی زهی ها ناز و نیاز عشق را تداعی می کنند.

ترانه «عشق من عاشقم باش» موقتا برای استفاده در فیلم ضبط شد؛ اما «داریوش» که روزهای پرکاری را سپری می کرد و با حساسیت های واروژان در تلفیق شعر و موسیقی نیز به خوبی آشنا بود، پیشنهاد کرد بعد از نیمه شب و در فضایی کاملا آزاد و بی دغدغه برای ضبط نهایی این ترانه به استودیو بیاید. گرچه انجام این ایده به قیمت حضور نداشتن آهنگ ساز در زمان ضبط تمام می شد، واروژان که احترام زیادی برای خواننده قائل بود متواضعانه پذیرفت و ضمن چند توصیه برای هر چه بهتر ضبط شدن کار، این آهنگ را همچون امانتی به من و داریوش سپرد.

تاکید دقیق روی بخش های مختلف واژه ها و ایجاد نسبت درست بین سکوت خواننده و کشش حروف صدادار ترانه، اهمیت فراوانی برای واروژان داشت. او معتقد بود باید نهایت دقت به کار گرفته شود تا کلمات به کمک حس خواننده تا حد امکان باورپذیرتر اجرا شوند و معنی واژه ها تحت تاثیر لحن خواننده تغییر نکند.

برای مثال در اجرای جمله چهار سیلابی «عاشقم باش»، تاکید ناخواسته خواننده روی بخش سوم (قَم) از نظر واروژان نگران کننده بود؛ چرا که در این صورت «عاشقم باش»، آش غم باش!!! شنیده می شد و مفهوم ترانه از بین می رفت.

در نهایت با بهره مندی از توصیه های واروژان و درک حساسیت کار از طرف خواننده، «عشق من عاشقم باش» حدود ساعت پنج صبح یک روز پرخاطره تنها با حضور من و خواننده در استودیو پاپ به نوار هشت تراک سپرده شد و در تاریخ موسیقی ایران ثبت شد.

7. «شب زده» (آهنگ ساز و تنظیم کننده: واروژان، ترانه سرا: زویا زاکاریان، خواننده: ابی)

ترانه «شب زده» که برای فیلم سینمایی «سلام تهران» ساخته شد، روایت کوچ جوانان صادق و ساده روستایی به شهرهای بزرگ است. موسیقی با صدای پیوسته ویلن ها که تاریکی ممتد و سکوت شب را تداعی می کنند، آغاز می شود و هم زمان، صدای سنتور که نماد اصالت عزیز بومی است و رفته رفته حالتی بی قرار به خود می گیرد، شنیده می شود.

گیتار، مرد خسته از شب را بر اسب غربت می نشاند و ارکستر را در مسیر پاپ قرار می دهد. گیتار بیس با دو نت از گسترش، عظمت و شکوه شهر پرده بر می دارد و به سازهای زهی ارکستر که در این زمان لحنی هشدارگونه به خود می گیرند، می پیوندد تا چهره ای تمام عیار از شهری که سوار بی پروا و آرزوهایش را به کام خویش می خواند، ارائه دهد.

سنتور که هر از گاهی خودنمایی می کند و با یادآوری اصالت و غرور جوان مسافر برای حفظ دار و ندار او در تقلاست، با فریادی بلند، موسیقی را روانه اوج می کند. ارکستر که در اوج قطعه دلسوزانه می کوشد تا مانع پرکشیدن پرنده عاشق شود و مصرانه در تلاش است چهره واقعی خزان خوش آواز را آشکار کند، در مواجهه با جماعت «محزون» به رسم همدردی از تقلای خود می کاهد و در زمان دعوت به «باهم» بودن جانی دوباره می گیرد و با تلاشی پرامیدتر به استقبال خورشید می شتابد؛ اما عزیز بومی رهسپار است و تنها می توان دعایی بدرقه راه او کرد.

سنتور آخرین تمنای خود را به دست توانای استاد «فرامرز پایور» فریاد می زند که البته بی جواب است و موسیقی بدون لزوم صعود به اوجی دیگر پایان می پذیرد. کلام شاعر که روی اتود اولیه آهنگ نوشته شده بود، دغدغه اصلی واروژان است و او می کوشد ارکستراسیون را در متعالی ترین شکل خود برای تفسیر واژه های ترانه به خدمت بگیرد.


8. «گهواره» (آهنگساز و تنظیم کننده: واروژان، ترانه سرا: زویا زاکاریان، خواننده: آتشین)

این دومین آهنگ فیلم «نازنین» (به کارگردانی «علیرضا داوودنژاد») است که به دلیل حذف بخش هایی از فصل انتهایی آن در کپی های موجود اثری از این آهنگ وجود ندارد و فقط موسیقی بدون کلام آن در صحنه ای از فیلم شنیده می شود.

موسیقی با ریتم حرکت گهواره و با اعتراض شروع می شود و فریاد سازهای بادی هم بر آن تایید می کنند. صدای زنگ های گهواره که به وسیله سنج زده می شود و به کمک سازهای زهی مسیر آهنگ و ما را به دوره ای که هیچ وقت نمی تواند یادمان باشد، می برند؛ دوره ای بی دغدغه همراه با آرزوهای خیالی.

نت های گیتار و پیانو هم رویاهای پاک، بزرگ شدن و رسیدن فصل مادرشدن را به خوبی تداعی می کنند. با تغییر ریتم، تلخی های زندگی را لمس می کنیم و متوجه می شویم چقدر ساده با یک باد تمام آرزوهای ما از هم می پاشد. دیدگاه واروژان تنها وحشت باد نیست، بلکه گردبادی ویرانگر است که ویلن ها آن را اجرا می کنند.

با تغییر ریتم، آهنگ وارد اوج می شود؛ ولی با حرکت گهواره و با خواهش از مادر برای به آغوش گرفتن و نوازش ارکستر واروژان هم گویی تعبیر خوابی را به گوش ما می رساند. پس از اوج، آهنگ ریتم نخست را تکرار می کند و این بار از مریم مقدس می خواهد که مادر را در برابر رگبارهای هراس و بی پناهی حمایت کند. ویلن ها هم قسمت وحشت باد را تکرار می کنند و آهنگ قبل از اوجی دیگر به پایان می رسد. این اثر مبیّن نبوغ هنری کم نظیر آهنگ ساز، ترانه سرا و خواننده است.

9. «اسکله» (تنظیم کننده: واروژان، آهنگ ساز: پرویز اتابکی، ترانه سرا: علی کامرانی، خواننده: نلی)

تنظیم واروژان برای این آهنگ می تواند همدردی با عاشقی باشد که شب ها با حس پاک برای دیدن دلداده به اسکله می رود. آهنگ در زمان غروب دریا با امواج ریز که صدای آن توسط ویلن ها از دور به گوش می رسد، شروع می شود و ارکستر به استقبال عاشقی که در انتظار ورود یار به ساحل می آید، خوشامد می گوید. صدای ساز کلاوسن که درخواست شده از سوی واروژان بود با اضافه کردن پونزهای فلزی روی نمدهای پیانو میسر شد.

عاشق وارد اسکله می شود و دلتنگی هایش را بازگو می کند. بعد از خواندن چند بیت لحن ارکستر می رود تا خبر ورود کشتی به اسکله را اعلان کنند و در اوج آهنگ، سازهای بادی با صدای بوق کشتی یکی می شوند تا به عاشق اطمینان دهند کشتی وارد اسکله می شود. دیدن یار نزدیک می شود و عاشق سعی می کند از واژه های عاشقانه بیشتری استفاده کند؛ ولی خبری از یار نیست.

خواننده می خواهد ناامیدی با صدای بغض آلود تنهایی را مثل سنگ به دریا بسپارد و ویلن ها هم ترسیم کننده امواج ریزی دایره وار هستند که از برخورد تکه سنگ با آب درست می شوند. خواننده ادامه می دهد، ولی صدای سازهای بادی نشان از ورود کشتی دیگری می دهند تا شاید این بار دیدن معشوق میسر باشد؛ اما شانس یاری نمی کند. گویی سنگ تنهایی را باید به دریا انداخت تا ویلن ها آن قدر امواج دایره وار را تکرار کنند تا محو شوند؛ پس، موسیقی تسلیم می شود و به پایان می رسد.

در تمام طول این آهنگ صدای آرام دریا به وسیله سازهای زهی شنیده می شود؛ امواج کوچک و بزرگ در زمان های مختلف حتی در اوج آهنگ، ویلن ها یا ویولاها یا گاهی هم کنترباس ها یادآور صدای امواج دریا هستند.
ماهنامه هنر موسیقی

sadegh1
09-17-2017, 02:59 PM
روحش شاد(sm176)

hrm
09-17-2017, 08:13 PM
هرگز جانشینی برای واروژان در موسیقی ایران پیدا نخواهد شد.

Shayesteh
09-17-2017, 10:56 PM
[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]

[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]

[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]

[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]

[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]

[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]

[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]

arami
09-18-2017, 01:20 AM
روحش شاد

johnny
09-18-2017, 07:33 PM
[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]

ادای احترام استاد ناصر چشم آذر به واروژان بزرگ

johnny
09-18-2017, 07:36 PM
[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]

Shayesteh
09-18-2017, 09:29 PM
وقتی تاپیک زده شد خواستم از خاطره ی تلخی که از رفتن به مزار واروژان بزرگ واروژ جانم برام اتفاق افتاد بگم
حتا نوشتم قسمت های زیادی از این خاطره رو اما نمی دونم چرا از ارسال کردنش پشیمون شدم! بگذریم... شاید اینجوری بهتر باشه!

و بزرگ مرد همیشه واروژان که دیگر نیست اما
سایه ی بلندش ردای مخملی ی ترانه ی ایران زمین است!

من که پیش تو راضی به مرگم!

...!




سلام بابک جان
خیلی دوست داشتم چند خطی درباره واروژان بزرگ برامون حرف بزنی...
به هر حال اینجا هیچکس بهتر از خودت با واروژان عزیز آشنا نیست...







به یاد واروژان
گلی بدون خار
چهل سال گذشت و هنوز حاضری...
فروتنی که سالار شب ترانه ی ما بود...
چه زیبا بود... چه زیبا بود...



[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]

Shayesteh
09-18-2017, 11:26 PM
سلام شایسته جان
اول اینکه من خیلی ناتوان تر از این حرفام! تا در مورد عالی جناب حرف بزنم!
خیلی کم سن و سال و خیلی کودک!
دلیل اون سه نقطه ی آخر پست من همینه! من واقعن زبون اینو ندارم تا در مورد گلم حرف بزنم!
البته پیش تر بهتر بودم در مورد نوشتن اما خیلی وقته که دیگه نوشتن هم از یادم رفته!
و اینکه اشتباه نکن در مورد من که هیچ کس بهتر از من واروژان بزرگ رو نمی شناسه اینجا
من شاید بشناسمش ولی نمی تونم بنویسمش!
یادم نمیاد اینجا در مورد گل نابم در مورد کاری از این گل بی نظیر خیلی نوشته باشم چون می ترسم! چون نمی تونم!
در مورد کارهای زیبایی آفرین های دیگه من حرف زدم اینجا اما در مورد واروژ جان بی همتا یا نزدم یا خیلی کم
اما حالا تو از من می خوایی حرف بزنم نمی دونم از کجا بگم حتا یک ذره خدایم کمکم کن
شاید اون وقتی که برادر من خیلی سال ها پیش پشت یه کامپیوتر پنتیوم 3 بود و داشت "حرف" رو پلی می کرد من جهانم رو پیدا کردم!
یادمه بهش گفتم یه بار دیگه بذار اما گفت ولش کن! نمی دونم قبل تر از اون شنیده بودم یا نه...
اگه پاکم مثل معبد...زهی های عمیق کانال چپ صدا به من می گفت ببین معبد رو!
بذار از جایی از این کار بگم که نمی دونم با من چیکار کرد!
...صدای بادی ها به همراه صدای بی رمق به لحاظ صوتی سوپرانو (کر زن) داره میاد!...
اگه قیمتی ترین سنگ زمینم توی تابستون دستای تو برفم...صدای گیتار باس که گویی جابجا می شه به سمت راست و چپ استریو!
من نمی تونم تصویر کنم یعنی الان تصویر کردم نمی تونم بنویسم خدایم شاهد!
...صدای گیتار باس...صدای فلوت... یه عاشق در انتظار مرد سوار بر اسب!...صدای کوبه ای ها، همون صدایی که صدای پای اون اسبه!
تو از شهر غریب بی نشونی اومدی...تو از راه می رسی پر از گرد و غبار! تمومه انتظار! میاد همرات بهار! ... این غریب آشنا بود!
بادی های ترس و وحشت! ... مثل مردن توی خواب!
...نذار بیفتم از پا! ... اینجا مهربان تر!
آخه من چجوری بگم از جاده! از اون جایی که میگه جاده آغوششو وا کرده برام....چجوری بگم وقتی که میگه آغوششو به "غو" که می رسه چطور بادی ها با این "غو" در هم تنیده شده!
به خدا سخته!
صدای گنجشک های خونه وقتی دستی قراره براشون دون بپاشه! اون صدای فلوت رو چجوری می شه نوشت آخه!
چجوری می شه صدای فلوت "مغرور" رو نوشت وقتی میگه مغرور نباش با اوج مهربانی!
از بادی های دلهره ی یاور همیشه مؤمن چجوری حرف بزنم آخه!
اون غریب آشنایی که بهش اشاره کردم به اون کوبه های درجه یک منظورم اجرای گوگوش جان هست توی اجرای حسن شماعی زاده ی نازنینم این طور نیست
و اجرای گوگوش هم منظورم اجرای رنگ و رو رفته ی کار که در اولین ورژن آلبوم کویر از کلتکس منتشر شده
اون اجرایی که تر و تمیز تر هست اون عظمت رو نداره مثل ورژنی از تراک کویر که صدا واضح تر هست اما شبیه به شوخیه!
گفتم کویر! فقط واروژان بزرگ می دونه اردلان سرفراز کویره! فقط بادی هاش می دونن!
بذار اینم بگم
که پر کشیدی بی پروا به جستجوی شقایق
ملودی کلمه ی "شقایق" همین!

می بینی شایسته جان این همه ناتوانی رو
حالا از این هذیون های من چی گیرت اومد عزیز؟!


سطر به سطر توصیف شاهکارهای عالیجناب با اون قلم شیرینت...
لذت بخشه نوشته هات بابک عزیز با این همه نکته سنجی و ظرافت و البته شناختی که از موسیقی داری...
حالا میشه یه جوره دیگه و با وسواس به این کارها گوش کرد و عشق بازی کرد... یه حس تازه گی...
یه حسی که بعد صدها بار گوش کردن این ترانه ها, انگار حالا برای اولین باره که م ی ش ن و م ش و ن!!
من که خیلی چیزها گیرم اومد...
ممنون از تو

ali18
09-19-2017, 01:00 AM
ممنونم از شایسته ی جان و بابک عزیز !


وقتیکه واروژان چهره در نقاب خاک کرد دلهای دوستدارن موسیقی غم گرفت ، غمی که پس از سال‌ها هنوز جاش خوب نشده ، غمی که نسل به نسل وقتی که با واروژان آشنا شدن اون رو حس کردن ،

ولی اگر یکباره دیگه و از زاویه ای دیگه به این مصیبت تلخ که بر موسیقی وارد شد نگاه کنیم شاید تقدیر رو بهتر قبول کنیم

بنظر من اگه واروژان در سالهای پس از انقلاب حضور داشت یا ممنوع الکار میشد یا مثل آندرانیک و اریک و ... راهی دیار غربت میشد ، واروژان طی سالهای که در ایران فعالیت داشت رنج و سختی های زیادی دید ، شاید قلب مهربان واروژان دیگر تحمل نداشت که اون وقایع رو ببینه

از طرفی درگذشت واروژان در سن ۴۱ سالگی اگرچه غم بزرگی داشت ولی برای همیشه از وی یک اسطوره ساخت ، من اعتقاد دارم اگر غلامرضا تختی هم در سال ۴۶ مرگ مشکوکی نداشت و در جوانی فوت نمی‌کرد هرگز این جایگاه بزرگ رو نداشت ، ولی تختی مرد بزرگی بود پس باید اون موقع می‌رفت تا جاودانگی اش و مقامش حفظ شود



واروژان هم به آسمان رفت تا همیشه جاودانه بماند ...

علی

SaSan69
09-19-2017, 02:48 PM
باعث تاسف و شرمساریه که صفحه رسمى عارف درباره واروژان جان این اشتباه فاحش رو بکنه و زادروز تولدش رو تبریک بگه!!!

[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]

pedram7
09-20-2017, 01:05 PM
لطفا مستند به یاد واروژان پخش شده از من و تو رو قرار بدین.
تشکر

mohsen140
09-21-2017, 07:31 AM
لطفا مستند به یاد واروژان پخش شده از من و تو رو قرار بدین.
تشکر

کی این مستند پخش شده دوست عزیز . . .

ashkan95
09-21-2017, 06:54 PM
[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]

mahdi6262
09-21-2017, 08:30 PM
سلام...سپاس بابت این تایپیک برای این بزرگ مرد موسیقی ایران...در ماشین دو فلش دارم که یکی اش مخصوص آهنگ های دل خودم،،از داریوش و ابی و گوگوش تا ..حبیب.به دوست ام که دهه شصتی مثل خودم ، میگفتم: من هنوز این ترانه ها ارضاء میکنم از نظر موسیقی و آهنگ های این چند ساله کماکان بعد یک دقیقه گوش دادن ،تراک عوض کردم...خداروشکر در برهه اوج جوانی با این بزرگان مثل واروژان ، بیات، زولاند،چشم آذر ها و... گوش هام از این اصوات ها پر کردم ...حرف نگفته از این دوره حال حاضر و تهی موسیقی زیاده...درد این که طرف هم شاعر ،هم خواننده اس ، هم آهنگساز و هم تنظیم کننده واسه یک تراک!!.بعد واروژان بزرگ هم تنظیم کننده بوده..اینها کجا و آن،،، ....بازم ممنون از موزیک باران

pedram7
09-22-2017, 12:02 AM
کی این مستند پخش شده دوست عزیز . . .

والا من تو اینستا یه پست دیدم... نوشته بود مستند به یاد واروژان... خانم گوگوش هم تو او تیکه از فیلم راجع به درگذشت عایجناب صحبت می کرد