برای کسانی که هنوز آگاه نیستند و نیز کسانی که که باید آگاه باشند.
سالها پیش یک قطعه محلی زیبای کردی ( اَسمَر اَسمَر ) از دو قطعه به هم چسبیده و یکی شده ( مَستُم مَستُم واَسمَر اَسمَر) ، از آثار محلی فرهنگ ایران ، از آلبوم فولکولوریک « آرایش خورشید » آن هم پس از مدتها سرگردانی و کش دادن ماجرای صدور مجوز ، بدون هیچگونه دلیل منطقی از نظر شعر وموسیقی ، حذف شد . پس ناگزیر قطعه (مستم مستم) را به تنهایی درآلبوم گذاشتیم و قطعه ( اسمر اسمر) که ازقطعه مستم مستم جداشده بود حذف شد . گرچه ، منهای تخریب کل قطعه ، بر پایه رسالت اداری ( حفظ وحراست از فرهنگ بومی کشور) هیچگاه این قطعه زیبای کردی بدون وجود مستندات قطعی و قانونی برای حذف آن نباید انجام می پذیرفت. این رخداد 20 سال پیش و در زمان مدیریت مرکز سرود آن هنگام ( که هم اکنون عهده دار مقام معاونت هنری هستند) انجام پذیرفت.
لازم به یادآوری می باشد که این آلبوم در آغاز انقلاب تولید شد و17 سال پس از آن با حذف ترانه بسیار زیبای کردی « اسمر اسمر » مجوز گرفت .
تا بحال شنیده و دیده بودیم که کشورهایی که از ناداری بن مایه فرهنگی درتاریخ وهویت خود همواره درپریشانی بسر می برند، سعی درمصادره شعرا ، متفکرین ونخبگان .... بی صاحب یا کم صاحب و یا رها شده در کشورها ی دیگر بویژه همسایگان دارند ، که بر این پایه بر فرهنگ و ... خود بیافزایند و آنها را به رخ جهانیان بکشانند و برخود ببالند ، هرچند با ترفند وحیله و فریب . اما ندیده و نشنیده بودیم که کشوری دارایی ها و نماد های تاریخی و فرهنگی خود را دور بریزد و یا آنها را کتمان و پنهان و یا حذف کند !؟
چارلی چاپلین می گوید: اگرهرشخص جایگاه خود را بداند ، درروی کره زمین جا برای همه وجود دارد.
به هر روی از آنجا که صاحب اصلی این قطعات مردم می باشند ، من قطعه کامل مستم مستم و اسمر اسمر را رها نکردم و آن را با هر دشواری که بود نگهداری کردم و حالا کل قطعه (مستم مستم واسمر اسمر) را پس از بیست سال برایتان پخش می کنم . شما خود داوری کنید . کوروش یغمایی
مستم مستم و اسمر اسمر
آلبوم : آرایش خورشید
آهنگساز و آرایش سازها : کوروش یغمایی
آواز خوان و گیتار باس : کوروش یغمایی
گیتار : کامران یغمایی
کیبورد : کامبیز یغمایی
کرال : کوروش, کامران و کامبیز یغمایی
همخوان: ساتگین یغمایی
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]