حیف
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
جیبوتی کجایی دقیقا کجایی
بی سوادی دیپلماتیک در ایران از ميرزا ابو الحسن خان ايلچي تا روزنامه آرمان:
وقتی امروز تیتر تاسف بار روزنامه آرمان (یک روزنامه مدعی اصلاح طلبی) که نشان از بی سوادی دیپلماتیک و عدم آگاهی از مفاهیم جدید روابط بین الملل و محیط سیاست بین الملل است را دیدم خیلی تعجب نکردم. گرچه تیتر نهایت بلاهت انتخاب کننده آن را می رساند: «قطع رابطه 4 #کشورچه با ایران»!!!!
واژه جدیدی را هم وارد ادبیات فارسی کردند! کشورچه!
تعجب نکردم . چون در ایران و در میان دیپلمات های وزارت امور خارجه، رفتن و اعزام به کشورهای پر زرق و برق غربی، یک حسرت و آرزو است و هر دیپلماتی که پارتی قوی دارد به کشورهای ثروتمند اروپایی اعزام می شود. و هرکس غریب و بی کس باشد به سودان و جیبوتی اعزام می شود! ولی جالب است بدانید که در کشور ابرقدرت دنیا، یعنی ایالات متحده آمریکا و همچنین کشورهای پیشرفته، معمولا، باسوادترین و زبده ترین دیپلمات های خود را به کشورهای گمنام و کمتر شناخته شده می فرستند.
کشور آمریکا با انگلستان و استرالیا و کانادا و امثالهم، رابطه استراتژیک دارد و برای حفظ منافع استراتژیک نیازی به دیپلمات های خیلی ورزیده ندارد. هرچند تمام دیپلماتهایی که در غرب پرورش می یابند از فیلترهای گوناگون رد می شوند و تقریبیا همه زبده هستند.
این مساله حتی در زمان استعمار هم مرسوم بود . مثلا در اوایل قرن بیستم و اواخر قرن نوزدهم، انگلیسی ها فردی بنام ادوارد براورن را می فرستند و یا در دوران رضاشاه، خانم پروفسور «ان.کی.اس.لمپتون» به عنوان دیپلمات در ایران مشغول کار می شود و هنوز هم کتاب های او در مورد اندیشه سیاسی در اسلام و ایران و ساختار قدرت و سیاست در ایران، در دانشگاههای ایران تدریس می شود.
فکر نکنم هیچ مسلمان و یا ایرانی تاکنون کتابی نظیر کتاب «دولت و حکومت در اسلام» خانم لمپتون نوشته باشد. گمان نمی کنم، کتابی نظیر «مالک و زارع در ایران» نوشته لمپتون در تبیین روابط نیروهای تولید نوشته شده باشد. جالب است که در قرن نوزدهم که فرانسه ابرقدرت بود و بسیاری از کشورها را در استعمار خود داشت، کسی را به عنوان وزیرمختار خود در ایران انتخاب می کند که یکی از بزرگترین اندیشمندان جهان در قرن نوزدهم است. یعنی «کنت دو گوبینو». گوبینو در طول حضور خود در ایران یک فیلسوف بزرگ بنام «آقا علی مدرس تهرانی معروف به حکیم موسس» را که مغفول مانده بود کشف می کند. چند قسمت از دست نوشته های «طاهره قره العین» را از گزند آتش خشم آن زمان که خود طاهره را به کشتن داد، نجات می دهد. همه می دانند که ایران در قرن نوزدهم و در عصر قاجار، به جز یک جغرافیا هیچ چیز دیگر نداشت و بقول یک سفرنامه نویس اروپایی، در آن دوره در ایران هیچ نبود الا دو چیز، شپش و شاهزاده!! ولی چرا قدرتی مثل فرانسه چنین اندیشمندی را به عنوان دیپلمات عازم ایران می کند. دلیل اش مشخص است چون قدرت های بزرگ، از دیپلماسی و روابط بین الملل برداشت سطحی و خاله زنکی ندارند.
در کشوری که اولین سفیر آن ميرزا ابو الحسن خان ايلچي هست. (ایلچی یا اِلچی در زبان ترکی یعنی خواستگار) کسی که بعد از یک عمر تجربه دیپلمات می شود و به لندن اعزامی می گردد کسی که در تجربه اش منشی گری نادرشاه و سررشته داری قشون در عصر کریم خان زند و ... بود و چندین کشور از جمله عثمانی و مصر و هندوستان هم رفته بود ، تمام فکر و ذکرش در دوران سفارت، تماششای دخترکان نازک بدن و زیباروی لندنی و سرودن شعر در مدح آنها بود و حتی در یک میهمانی رسمی در کاخ باکینگهام، مدهوش زیبایی کنتس ها و دوک ها و زنان درباری می شود و باعث رسوایی می گردد!! انتظاری بیش از این نمی رود که در این کشور، نگاهی علمی، دقیق و عمیق از مفهوم دیپلماسی و روابط بین الملل در آن باشد.
جیبوتی و سودان در ذهن این بی خردان کشورچه هستند چون در این کشورچه ها، از ژولیت بینوش و ناتالی پورتمن و مونیکا بلوچی و کیت بلانشت خبری نیست! شرکت هایی چون رنو و فراری و پورش و دایملر کرایسلر و توتال و زیمنس در آن نیستند. تا همانند «ایلچی» بعد از رفتن به کشورهای پرزرق و برق کتاب «حیرت نامه» بنویسند.چقدر امثال دکتر ظریف در ایران تنها هستند.
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
ویرایش توسط MIRLORD : 01-05-2016 در ساعت 11:13 PM
عمری است از عاشقانه ها،خالصانه مرگنامه می سازم!
ما رکورد زدیم!
عمری است از عاشقانه ها،خالصانه مرگنامه می سازم!
در حال حاضر 881 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 881 مهمان ها)