اگه منظورت محل سکونته/ تهران
رونالدو بدشانس ترین بازیکن جهان!!!!
شاهین ببین چی پیدا کردم واست...
درخت نخل خرما از درختهای خاص است. البته خاص بودن این درخت برای من از چند جهت مطرح است که الان نه فرصت توضیحشان هست نه موضوع بحث این پست است. فقط اجمالا عرض کنم که یکی از وجوه بارز و برجسته نخل خرما، چند محصولی بودن اش است، که آن هم باشد در فرصت مقرر درباره اش می نویسم انشالله.ثمره نخل خرما در سه مرحله و با سه نام مختلف تولید و مصرف می شود. مرحله اول زمانی است که رنگ دانه های سبز خرما به زرد (. در بعضی انواع، قرمز) تغییر پیدا می کند، میوه خرما در این مرحله خارَک(KHAARAK)نامیده می شود. نشانه بارز خارک علاوه بر رنگش، سفت بودن و دندان پذیر بودن آن است. خارک اگر به اندازه کافی رسیده نباشد و یا از نوع مرغوب نباشد طعم گسی دارد.
بعد از مدتی که از رسیدن خارکها گذشت و فصل گرما و شرجی هوا (که اصطلاحا خرما پزون نامیده می شود) فرارسید به مرور خارکهایی که بر درخت مانده و هنوز چیده نشده اند به قهوه ای روشن تغییر رنگ داده و نرم میشوند، که در این مرحله میوه نخل خرما "رطب" (ROTAB) نامیده می شود. دانه خارک از پاین ترین قسمت شروع به تغییر رنگ و قهوه ای و نرم شدن می کند. یک دانه رطب مرغوب دانه ای است که نیمی از آن خارک و نیمی رطب باشد.
حالا به مرور و با گذشت گرمای هوا کم کم ثمره نخل، وارد مرحله آخر شده و میوه نهایی که همان"خرما" باشد دست می دهد. ([فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]) درخت خرما مثل سایر گیاهان، دارای گونه های متنوعی است. گونه هایی که هرکدام در یکی از مناطق جنوبی ایران از استان هرمزگان تا بوشهر تا فارس و خوزستان کشت و تولید می شوند. بعضی از گونه های سرشناس تر نخل در خوزستان و بوشهر عبارتند از: بریم (BEREYM)، حَلُّوی (HALLOVI)، بِرحی (BERHI)، زاهدی (ZAHEDI)، سَعمرون -ممکنه املای درستش صعمرون باشه- (SAMAROON)، کبکاب (KABKAB)، دِیری (DEIRI)، خِشت (KHESHT)، گَنتار (GANTAR) و...هرکدوم از ابن گونه ها خاصیت و شکل خاص خودشون را دارند، از اندازه و رنگ و میزان شیره و نرمی و سفتی گرفته تا خواص دیگه، که البته فقط با چشیدن و مشاهده از نزدیک قابل درک خواهد بود. انشالله توفبق بشه خدمت همه دوستان برسیم تا هم این میوه های ارزشمند و خوشمزه را براشون معرفی کنیم و هم بچشند و لذت ببرند.
علی پهلوان: آریان، بدون من آریان نیست
دیری هم خوشمزه ـس...
نخل توی حیاط ما گنتار ـه...
در حال حاضر 125 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 125 مهمان ها)