مقدمه : ترانه ی " چشمه ی طوسی " به بحث متفاوتِ جدال عاشقی بین عاشق و معشوق میپردازد که در نهایت قلب عاشق فتح می شود و به شدت به معشوق علاقه مند شده ولی خودش را بازنده ی این عشق نمی داند چرا که به حدی عاشق است که از درد عاشقی معشوقش هم لذت می برد .
" چشمه ی طوسی " هنر ناب حسین صفا در تصویر سازی و استفاده از آرایه های ادبی بسیار زیبا نظیر مراعات نظیر ، تشبیه ، تمثیل ، تلمیح ، استعاره ، اغراق و ... را نشان می دهد .در ادامه به بحث و تحلیل هر پارت جداگانه و ارتباط میان پارتها خواهم پرداخت .توی هر ضرر باید استفاده ای باشه
باخت باید احساس فوق العاده ای باشه
آه فاتح قلبم ، فکرشم نمیکردی
رام کردن این شیر کار ساده ای باشهدر بیت اول ، رابطه ی عاشقانه به یک داد و ستد تشبیه شده است ، معامله ای که شرایط " برد برد " بر آن حاکم است و به این شکل است که اگر چیزی را ببازی ، چیزی را هم به دست می آوری . در این جا عاشق قلبش را به شدت می بازد ولی عشق لذت بخش معشوقش را به دست می آورد و برای همین است که باختن را حس فوق العاده ای می داند .
بیت دوم ، شیر به خود عاشق بر می گردد ، حیوانی که همیشه برنده است و هرگز رام شدنی نیست ، ولی این حیوان حالا رام شده !بیت اول : قلبم را به تو باختم ولی این باختن احساس لذت بخشی برایم دارد چرا که عشق زیبای تو را به دست آورده ام .
بیت دوم : چه بی اندازه عاشقت شدم ... من کسی نبودم که به این سادگی دچارت شوم ، خودت هم این را می دانستی ............................................من یه بچه ی شیطون توی کوچه ها بودم
عشق تو بزرگم کرد ، عشق تو هلاکم کرد
جیک جیک مستونم بود و عشق بازیگوش
مثل جوجه ی مرده توی باغچه خاکم کرددر پارت بعدی ، شاعر به گذشته اش بر میگردد و چگونگی مبتلا شدن به عشقِ معشوق را روایت می کند .
باید آن آفرین های پارت بعدی را یکی یکی در اینجا به شاعر این اثر گفت که به چه زیبایی این حس نوستالژیک را به مخاطبان یاد آوری میکند ، چرا که اکثر انسان ها برای اولین بار در میان کوچه و خیابان ها عاشق شدند و به یکباره بزرگ شدند .
کسانی که به این نوع از عشق دچار شده اند ، این قسمت را به بهترین شکل ممکن درک می کنند و از آن لذت می برند ." جیک جیک مستونت بود " یک ضرب المثل قدیمی است که به گذشته ها بر میگردد و موضوع آن به مختصر این است که گنجشکی در فصل بهار یک مورچه در حال جمع کردن دانه را میبیند و به او می گوید چرا اینقد خودت را بی خود و بی جهت خسته میکنی ؟! از آن ماجرا می گذرد و در فصل سرما ، گنجشک بدون لانه و دانه می ماند و به سراغ مورچه می رود ، مورچه به او می گوید " وقتی که جیک جیک مستونت بود ، فکر زمستونت نبود ؟ "
از آن قصه ی قدیمی منبعد رایج است که کسی که به فکر آینده اش نیست به این ضرب المثل دچار می شود .
" مثل جوجه ی مرده توی باغچه خاکم کرد " هم روایت ازعمل رایج خاک کردن پرنده های کوچک در میان خاک باغچه دارد .اما به " چشمه ی طوسی " باز میگردیم و با توجه به این ضرب المثل به معنی روان این دو بیت می پردازیم :بیت اول : قبل تو اصلا عشق و عاشقی نمیدانستم و بیشتر به فکر خوش گذرانی های کودکانه بودم که به عشق تو دچار شدم و ناخودآگاه آن کودکانه ها را کنار گذاشتم .
بیت دوم : شور و حال عشق اول و آن روزهای رویایی باعث شد که به فکر عاقبت این عشق نباشم و در آخر هم آن را به تو باختم و به این حال و روز افتادم ............................................آفرین به این زور و آفرین به این بازو
آفرین به این چشم و آفرین به این ابرو
آفرین به هر شب که بی گدار میباره
با جنون در افتادن ، خیلی آفرین دارهدر بیت اول شاعر به تحسین معشوق میپردازد و او را به خاطر رام کردن این " شیر " ( عاشقی که به سادگی دل نمیباخت ) ، مورد ستایش قرار می دهد . زور و بازو در مصرع اول به معنای اصلی آنها یعنی همان قدرت بدنی معنا نمی شود ، بلکه با معنی مَجازی آن یعنی توانایی شکست دادن معنا می شود و در اینجا بیشتر به زیبایی و لایق بودن معشوق برمیگردد که مسلما با توجه به این ویژگی ها توانسته عاشق را شکست دهد .
اما عاشقی که دل باخته است و شکست خورده ، لیاقت تحسین را ندارد ؟
در بیت دوم ، عاشق خودش را تحسین میکند چرا که با تمام دردهای این عاشقی ، همچنان به پای معشوق مانده و بی پروا به جنونش ادامه می دهد .بیت اول : آفرین به این لیاقت و توانایی تو در فتح قلبم و آفرین به این زیبایی چشم و ابرویت که مرا بازنده ی خود کرده اند .
بیت دوم : آفرین بر این شبهای جنون آمیزِ من که بی پروا گریه میکنم و مستقیما به جنگ با جنون رفته ام ، من هم به اندازه ی تو لایق تحسینم ............................................با تو هیچکس جز من ، بی سپر نمیجنگه
با تو هیچکس از این ، بیشتر نمیجنگه
با جنون در افتادم ، باز کار دستم داد
آه فاتح قلبم ! عشق تو شکستم دادتحسین های عاشق از خودش همچنان ادامه دارد . او بدون هیچ پشتوانه ای پا به این رابطه ی عاطفی گذاشته و زمانی هم که بی محلی های معشوقش را می بیند ، باز هم دست از ادامه ی عشق جنون آمیزش نمیکشد که در نهایت جنگ عاشق و معشوق بر سر فتح قلب ، به پایان می رسد ، عشق معشوق در دل عاشق خانه میزند ، ولی صد حیف که این عشق یکطرفه است .بیت اول : تو بردی ! ولی بدان که کسی جز من بدون هیچ پشت و پناهی ، اینقدر به تو دل بسته نمی شود و هیچکس هم با این محلی هایت ، باز هم به عشق تو وفادار نمی ماند .
بیت دوم : باز هم با این عشق ویران کننده در افتادم و در آخرهم من بازنده ی این عشق بی رحم تو شدم ............................................آه چشمه ی طوسی ، آه چشم ویروسی
بعد از این به هر دردی مبتلا بشم خوبه
مبتلا بشم مردم ، مبتلا نشم مردم
از تو درد لذت بخش ، هر چی میکشم خوبهچشمه ی طوسی : چشم به چشمه ی پر آب تشبیه شده که این آبهای چشمه ، برای چشم حکم همان اشکهای روان را دارند .
اما چرا طوسی ؟
طوسی یک رنگ زیبا برای چشم است که در ایران کمتر پیدا می شود . اما در اینجا به معنای دوم آن نزدیک تر است ، یعنی چشمانی که از شدت اشک ، کم سو یا نابینا شده و به رنگ طوسی در آمده است . ولی اگر منظور از چشمه ی طوسی ، چشمان معشوق باشد ، می شود گفت که منظور همان چشمان طوسی رنگ زیباست .
ویروس چشم : یک بیماری وحشتانک چشم است که باعث زخمهای دردناک چشم و قرمز شدن و سوزش چشم می شود .
" چشم ویروسی " به ما کمک میکند که بهتر در مورد اینکه " چشمه ی طوسی " به چه کسی بر میگردد ، نتیجه گیری کنیم .
از آنجا که عاشق است که با گریه های زیاد دچار ویروس چشم شده ، پس چشمان طوسی هم به خود عاشق بر میگردد .بیت اول : آه چشم های کم سوی من ، آه چشمهای بیمار و دردناک من ، دیگر برایم مهم نیست که به چه بیماریهای دیگر دچار خواهم شد .
بیت دوم : دردهایی که دارم همگی از درد عشق توست و حتی دردهایت هم برای من شیرین است و دیگر مهم نیست که به دردهای دیگر مبتلا بشوم یا نشوم ، در هر صورت دیگر طاقت ندارم ...
بر روحانی لعنتمعامله ای که شرایط " برد برد " بر آن حاکم است![]()
شما حرف همو نمی فهمین
این یه چی میگه اونم همونو میگه یه جور دیگه
![]()
بوی گندم بوی عیدی جمعه سقوط میرزه به تمام کارای نسل جدید اصلنم نمیتونی به اینا بگی ترانه![]()
صبحانه زهرمارم شد .. !!!!![]()
⌘ ℳᴇʜʀᴅᴀᴅ ⊞ ՏᴀH̶ ᴇß ⌘
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...] ⊞ [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...] ⊞ [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]⊞ [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
جو ندین حسین صفا هرچی باشه از بقیه سرتره !!!!
⌘ ℳᴇʜʀᴅᴀᴅ ⊞ ՏᴀH̶ ᴇß ⌘
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...] ⊞ [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...] ⊞ [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]⊞ [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
در حال حاضر 610 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 610 مهمان ها)