مقدمه : ترانه ی " چشمه ی طوسی " به بحث متفاوتِ جدال عاشقی بین عاشق و معشوق میپردازد که در نهایت قلب عاشق فتح می شود و به شدت به معشوق علاقه مند شده ولی خودش را بازنده ی این عشق نمی داند چرا که به حدی عاشق است که از درد عاشقی معشوقش هم لذت می برد .
" چشمه ی طوسی " هنر ناب حسین صفا در تصویر سازی و استفاده از آرایه های ادبی بسیار زیبا نظیر مراعات نظیر ، تشبیه ، تمثیل ، تلمیح ، استعاره ، اغراق و ... را نشان می دهد .در ادامه به بحث و تحلیل هر پارت جداگانه و ارتباط میان پارتها خواهم پرداخت .توی هر ضرر باید استفاده ای باشه
باخت باید احساس فوق العاده ای باشه
آه فاتح قلبم ، فکرشم نمیکردی
رام کردن این شیر کار ساده ای باشهدر بیت اول ، رابطه ی عاشقانه به یک داد و ستد تشبیه شده است ، معامله ای که شرایط " برد برد " بر آن حاکم است و به این شکل است که اگر چیزی را ببازی ، چیزی را هم به دست می آوری . در این جا عاشق قلبش را به شدت می بازد ولی عشق لذت بخش معشوقش را به دست می آورد و برای همین است که باختن را حس فوق العاده ای می داند .
بیت دوم ، شیر به خود عاشق بر می گردد ، حیوانی که همیشه برنده است و هرگز رام شدنی نیست ، ولی این حیوان حالا رام شده !بیت اول : قلبم را به تو باختم ولی این باختن احساس لذت بخشی برایم دارد چرا که عشق زیبای تو را به دست آورده ام .
بیت دوم : چه بی اندازه عاشقت شدم ... من کسی نبودم که به این سادگی دچارت شوم ، خودت هم این را می دانستی ............................................من یه بچه ی شیطون توی کوچه ها بودم
عشق تو بزرگم کرد ، عشق تو هلاکم کرد
جیک جیک مستونم بود و عشق بازیگوش
مثل جوجه ی مرده توی باغچه خاکم کرددر پارت بعدی ، شاعر به گذشته اش بر میگردد و چگونگی مبتلا شدن به عشقِ معشوق را روایت می کند .
باید آن آفرین های پارت بعدی را یکی یکی در اینجا به شاعر این اثر گفت که به چه زیبایی این حس نوستالژیک را به مخاطبان یاد آوری میکند ، چرا که اکثر انسان ها برای اولین بار در میان کوچه و خیابان ها عاشق شدند و به یکباره بزرگ شدند .
کسانی که به این نوع از عشق دچار شده اند ، این قسمت را به بهترین شکل ممکن درک می کنند و از آن لذت می برند ." جیک جیک مستونت بود " یک ضرب المثل قدیمی است که به گذشته ها بر میگردد و موضوع آن به مختصر این است که گنجشکی در فصل بهار یک مورچه در حال جمع کردن دانه را میبیند و به او می گوید چرا اینقد خودت را بی خود و بی جهت خسته میکنی ؟! از آن ماجرا می گذرد و در فصل سرما ، گنجشک بدون لانه و دانه می ماند و به سراغ مورچه می رود ، مورچه به او می گوید " وقتی که جیک جیک مستونت بود ، فکر زمستونت نبود ؟ "
از آن قصه ی قدیمی منبعد رایج است که کسی که به فکر آینده اش نیست به این ضرب المثل دچار می شود .
" مثل جوجه ی مرده توی باغچه خاکم کرد " هم روایت ازعمل رایج خاک کردن پرنده های کوچک در میان خاک باغچه دارد .اما به " چشمه ی طوسی " باز میگردیم و با توجه به این ضرب المثل به معنی روان این دو بیت می پردازیم :بیت اول : قبل تو اصلا عشق و عاشقی نمیدانستم و بیشتر به فکر خوش گذرانی های کودکانه بودم که به عشق تو دچار شدم و ناخودآگاه آن کودکانه ها را کنار گذاشتم .
بیت دوم : شور و حال عشق اول و آن روزهای رویایی باعث شد که به فکر عاقبت این عشق نباشم و در آخر هم آن را به تو باختم و به این حال و روز افتادم ............................................آفرین به این زور و آفرین به این بازو
آفرین به این چشم و آفرین به این ابرو
آفرین به هر شب که بی گدار میباره
با جنون در افتادن ، خیلی آفرین دارهدر بیت اول شاعر به تحسین معشوق میپردازد و او را به خاطر رام کردن این " شیر " ( عاشقی که به سادگی دل نمیباخت ) ، مورد ستایش قرار می دهد . زور و بازو در مصرع اول به معنای اصلی آنها یعنی همان قدرت بدنی معنا نمی شود ، بلکه با معنی مَجازی آن یعنی توانایی شکست دادن معنا می شود و در اینجا بیشتر به زیبایی و لایق بودن معشوق برمیگردد که مسلما با توجه به این ویژگی ها توانسته عاشق را شکست دهد .
اما عاشقی که دل باخته است و شکست خورده ، لیاقت تحسین را ندارد ؟
در بیت دوم ، عاشق خودش را تحسین میکند چرا که با تمام دردهای این عاشقی ، همچنان به پای معشوق مانده و بی پروا به جنونش ادامه می دهد .بیت اول : آفرین به این لیاقت و توانایی تو در فتح قلبم و آفرین به این زیبایی چشم و ابرویت که مرا بازنده ی خود کرده اند .
بیت دوم : آفرین بر این شبهای جنون آمیزِ من که بی پروا گریه میکنم و مستقیما به جنگ با جنون رفته ام ، من هم به اندازه ی تو لایق تحسینم ............................................با تو هیچکس جز من ، بی سپر نمیجنگه
با تو هیچکس از این ، بیشتر نمیجنگه
با جنون در افتادم ، باز کار دستم داد
آه فاتح قلبم ! عشق تو شکستم دادتحسین های عاشق از خودش همچنان ادامه دارد . او بدون هیچ پشتوانه ای پا به این رابطه ی عاطفی گذاشته و زمانی هم که بی محلی های معشوقش را می بیند ، باز هم دست از ادامه ی عشق جنون آمیزش نمیکشد که در نهایت جنگ عاشق و معشوق بر سر فتح قلب ، به پایان می رسد ، عشق معشوق در دل عاشق خانه میزند ، ولی صد حیف که این عشق یکطرفه است .بیت اول : تو بردی ! ولی بدان که کسی جز من بدون هیچ پشت و پناهی ، اینقدر به تو دل بسته نمی شود و هیچکس هم با این محلی هایت ، باز هم به عشق تو وفادار نمی ماند .
بیت دوم : باز هم با این عشق ویران کننده در افتادم و در آخرهم من بازنده ی این عشق بی رحم تو شدم ............................................آه چشمه ی طوسی ، آه چشم ویروسی
بعد از این به هر دردی مبتلا بشم خوبه
مبتلا بشم مردم ، مبتلا نشم مردم
از تو درد لذت بخش ، هر چی میکشم خوبهچشمه ی طوسی : چشم به چشمه ی پر آب تشبیه شده که این آبهای چشمه ، برای چشم حکم همان اشکهای روان را دارند .
اما چرا طوسی ؟
طوسی یک رنگ زیبا برای چشم است که در ایران کمتر پیدا می شود . اما در اینجا به معنای دوم آن نزدیک تر است ، یعنی چشمانی که از شدت اشک ، کم سو یا نابینا شده و به رنگ طوسی در آمده است . ولی اگر منظور از چشمه ی طوسی ، چشمان معشوق باشد ، می شود گفت که منظور همان چشمان طوسی رنگ زیباست .
ویروس چشم : یک بیماری وحشتانک چشم است که باعث زخمهای دردناک چشم و قرمز شدن و سوزش چشم می شود .
" چشم ویروسی " به ما کمک میکند که بهتر در مورد اینکه " چشمه ی طوسی " به چه کسی بر میگردد ، نتیجه گیری کنیم .
از آنجا که عاشق است که با گریه های زیاد دچار ویروس چشم شده ، پس چشمان طوسی هم به خود عاشق بر میگردد .بیت اول : آه چشم های کم سوی من ، آه چشمهای بیمار و دردناک من ، دیگر برایم مهم نیست که به چه بیماریهای دیگر دچار خواهم شد .
بیت دوم : دردهایی که دارم همگی از درد عشق توست و حتی دردهایت هم برای من شیرین است و دیگر مهم نیست که به دردهای دیگر مبتلا بشوم یا نشوم ، در هر صورت دیگر طاقت ندارم ...
بر روحانی لعنتمعامله ای که شرایط " برد برد " بر آن حاکم است
شما حرف همو نمی فهمین
این یه چی میگه اونم همونو میگه یه جور دیگه
بوی گندم بوی عیدی جمعه سقوط میرزه به تمام کارای نسل جدید اصلنم نمیتونی به اینا بگی ترانه
صبحانه زهرمارم شد .. !!!!
⌘ ℳᴇʜʀᴅᴀᴅ ⊞ ՏᴀH̶ ᴇß ⌘
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...] ⊞ [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...] ⊞ [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]⊞ [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
جو ندین حسین صفا هرچی باشه از بقیه سرتره !!!!
⌘ ℳᴇʜʀᴅᴀᴅ ⊞ ՏᴀH̶ ᴇß ⌘
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...] ⊞ [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...] ⊞ [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]⊞ [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
در حال حاضر 9 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 9 مهمان ها)