نگاهی به 5 تحقیر جام جهانی
برزيل تنها نيست...
برزيل در مقابل ديدگان هواداران خود با هفت گل تحقير شد. اين اولين بار نيست که تيمي در جام جهاني تحقير مي شود و احتمالاً آخرين بار نيز نخواهد بود؛ به همين مناسبت نگاهي داريم به پنج پيروزي قاطع و يا شکست حقارت بار ادوار جام جهاني.
آلمان 8 - صفر عربستان ؛ جام جهاني 2002
آلمان در برابر تيم ضعيف عربستان، موفق شد به بهترين برد تاريخ خود دست يابد. ميروسلاو کلوزه در آن بازي هت تريک کرد و يارانش از جمله، ميشل بالاک، کارستن يانکر، توماس لينک، اليور بيرهوف و برند شيندر با گل زني به او پيوستند. آن جام براي هر دو تيم خاطره خوبي را برجاي نگذاشت؛ عرب ها با شکست در برابر ايرلند و کامرون خيلي زود با جام خداحافظي کردند و شاگردان رودي فولر نيز با شکست 2-0 در فينال در برابر برزيلِ اسکولاري، نايب قهرمان شدند.
اين شکست، سنگين ترين شکست يک تيم پس از جام جهاني 1982 بود و البته بزرگترين شکست بدون گل زده پس از جام جهاني 1974 بود. عربستان سعودي در آن تورنمنت با تفاضل گل منفي دوازده، همراه با
ال سالوادورِ سال 1982 در اين زمينه رکورد دار شد. هدايت عربستان در آن سال ها بر عهده ناصر الجوهر بود.
مجارستان 8 - 3 آلمان غربي؛ جام جهاني 1954
از سال 1950 به بعد، سرمربي مجار، گوشتاف سبس بازي درگيرانه را در تيم ملي مجارستان جا انداخت.آنها با شيوه 4-1-2-3 بازي مي کردند و در پنجاه بازي، ميان سال هاي 1950 تا 1956 در 42 بازي پيروز شدند، 7 تساوي را کسب کردند و تنها يک بار شکست خوردند. مجارستان کار خود در سوييس را با در هم کوباندن کره جنوبي با 9 گل شروع کرد. پس از آن مجارها به ژرمن ها رسيدند. در بازي بين دو تيم مجارستان و آلمان، ساندور کوچسيس چهار گل را به ثمر رساند و در پايان جام نيز با 11 گل زده به عنوان آقاي گل شناخته شد. دو گل توسط ناندور به ثمر رسيد و تک گل فرانس پوشکاش و ژوزف توث باعث شد يک نتيجه به يادماندني در تاريخ جام هاي جهاني ثبت شود.
به طور کلي مجارستان يکي از بهترين تيم هاي حاضر در سوييس، محل برگزاري بازي ها بود. اما در نهايت آن ها در فينال اسير آلمان ها شدند و موفق نشدند به قهرماني برسند.
آلمان غربي 6 - 1 اتريش؛ جام جهاني 1954
پس از تحقير در برابر مجارستان، فرصت خوبي بود تا آلمان پس از پيروزي 7-2 در برابر ترکيه، قدرت خود را اين بار در برابر اتريش به نمايش بگذارد. شاگردان سپ هربرگر خيلي زود پس از تحقير در برابر مجارستان جان دوباره اي گرفتند و قدرت نمايي کردند.
آلمان در مرحله يک چهارم يوگسلاوي را با دو گل شکست داد و در مرحله نيمه نهايي حريف همسايه خود يعني اتريش شد. آلمان ها در اين بازي به لطف گل هاي هانس شافر، دو گل اتمار والتر و دو پنالتي فريتز والتر و تک گل مکس مارلوک موفق به شکست اتريش شدند. آن ها در فينال با مجارستاني رو به رو شدند که غير قابل توقف به نظر مي رسيد، اما آلمان ها در حالي که با دو گل عقب بودند، با سه گل بازگشتند و اولين قهرماني جهان خود را جشن گرفتند.
يوگسلاوي 9 - صفر زئير؛ جام جهاني 1974
زئير با اميدهاي فراواني پا به جام جهاني اي مي گذاشت که در آلمان غربي برگزار مي شد. زئير در آن سال ها تحت حمايت و فرمان ديکتاتوري به نام مابوتو سس سکو بود. شيرهاي وحشيِ آفريقا اما بالاخره به جام جهاني رسيده بودند. هرچند در بازي اول خود با دو گل مغلوب اسکاتلند شدند، اما در بازي بعد، آن ها عملکردي فاجعه بار داشتند. در کمتر از 20 دقيقه سه گل را دريافت کردند، آن ها اسير توانايي هاي دوسان باژويچ شده بودند، کسي که آن شب به ستاره گلزن کرشن تبديل شده بود.
زئير پس از نمايشي ضعيف در برابر برزيل و دريافت سه گل ديگر، با تفاضل گل منفي 14 جام را ترک کرد؛ بدترين تفاضل گل تاريخ جام جهاني، پس از کره جنوبيِ 1954 که با تفاضل گل منفي 16 جام را ترک کرده بود. عملکرد ضعيف زئير در جام جهاني 1974 هميشه باعث شرمساري آفريقا خواهد بود.
آرژانتين 6 - صفر پرو؛ جام جهاني 1978
در اين بازي هرچند آرژانتين پرو را له کرد و به عنوان ميزبان به فينال جام جهاني 1978 راه يافت؛ اما نقاط تاريکي در اين نتيجه نهفته است. در آن زمان پرو قهرمان کوپا آمريکا بود و آلبي سلسته براي رسيدن به فينال جام جهاني نياز به پيروزي 4-0 داشت. به هرحال آرژانتين موفق شد با گل هاي کمپس (دوبار)، لوکو (دوبار)، تارانتيني و هوس من به پيروزي برسد و بالاتر از برزيل به فينال راه يابد. هرچند آرژانتين در آن دوره به قهرماني رسيد، اما هميشه اين اتهام مطرح است که ديکتاتور وقت آرژانتين، خورخه ويدلا با رييس جمهور پرو، فرانسيسکو برمودز تباني کرده اند و آرژانتين به شکلي غيرقانوني به قهرماني رسيده است. در جام جهاني 1978، تيم ها پس از مرحله گروهي، به گروه هاي ديگري صعود مي کردند که دو تيم اول گروه به فينال و دو تيم دوم گروه به رده بندي راه پيدا مي کردند. برزيل و آرژانتين نيز در يک گروه و با امتياز يکسان حضور داشتند اما آرژانتين به علت تفاضل گل بهتر، که حاصل پيروزي فوق بود موفق شد به فينال برسد و در آنجا با شکست دادن هلند، قهرمان جام جهاني شود.