به یونی شریف حسودی نمیکنم اصلا برام مهم نیست
ولی به 18 ساله بودنت حسودی میکنم
بهترین سالهای زندگی 18 تا 22
دلم میخواد از تو تجربش کنم
چرا دژآگه به العربی رفت
به قلم مهدی رستم پور
-فقط به خاطر پول؟ سادهانگاری است درباره بازیکنی با دهسال سابقه در قرارداد حرفهای.
-برای بازنشستگی آمده خلیج فارس؟ پذیرفتنی نیست. دوران افت او زودتر از جام جهانی بعدی سر نمیرسد.
-پیشنهادی از باشگاههای معتبر نداشت؟ داشت. از اورتون، وستهام، هرتا برلین.
این دلایل سست را بریزیم دور. اگر باشگاهی از ایران هم هزینه اخذ رضایتنامه فولام را داشت، شاید به لیگ خودمان میآمد. چرا؟ به این دلیل واضح که طی این سالها در جهانبینی دژآگه، چندین سونامی رخ داده.
پانزده سال قبل وقتی به ایران آمد، ماموران فرودگاه موهای تاج خروسیاش را تراشیدند. میزان نفرتی که این اهانت در دل نوجوان مقیم اروپا میکارد را خودتان حدس بزنید! اما شش سال بعد طوفانی از حوادث در آلمان، باعث شد همه چیز برعکس شود.
اشکان 20 ساله به جرم تصادف با اتومبیل بدون بیمه و گریختن از صحنه، احضار شد. نرفت دادگاه. يک شب خوابید زندان برلین. سپس جریمه هنگفت نقدی و توقیف گواهینامه.
باید با تیم امید آلمان میرفت اسراییل. نرفت. مکرر عذرخواهی کرد و توضیح داد. فقط دیتر آیلتس سرمربی تیم از او حمایت کرد. شارلوت نوبلوخ رییس سازمان یهودیان آلمان خواستار اخراجش از تیم ملی شد. فشارها چنان افزایش یافت که ولفگانگ شویبله وزیر کشور هم به او تاخت.
اشپیگل تیتر زد اشکان نمونهای از ادغام ناموفق مهاجران است. دی ولت نوشت مهاجرینی مانند اشکان پس از استفاده از امکانات یادشان میافتد به سرزمین قبلی وفادار بمانند. زوددویچه سایتونگ نوشت: "اشکان دهان بزرگش را باز کرده و میگوید به دلایل سیاسی نرفتم اسراییل. آلمان خانه واقعی او نیست."
خیلی غمانگیز است که کار به جایی رسید تا اشکان 21 ساله مجبور شود به نشریه اشترن بگوید: من نژاد پرست نیستم.
در همین بازجویی، ناگزیر شد به این سوالات پاسخ دهد: آیا بر اساس آموزههای قرآن زندگی میکنی؟/ نظرت درباره اظهارات احمدینژاد درباره هولوکاست و نابودی اسراییل چیست؟ /آیا روزه میگیری؟/ آیا تو سیاستهای ایران را دنبال میکنی؟/ چرا گفته بودی خون ایرانی داری؟/ روزنامه گل در ایران تو را قهرمان خطاب کرده، آیا این عجیب نیست؟
دژاگه سال 2006 با زنی در دیسكو آشنا شده بود. ماجرای اسرائیل تمام نشده، زن به پلیس شکایت کرد. بی زد، فوکوس و چند نشریه دیگر محتوای پیامکها را كلمات جنسی چندشآور توصیف كردند. از ماگات مصاحبه گرفتند و تیتر زدند رسوایی کثیف. اما دادگاه، اشکان را تبرئه کرد.
دژآگه درباره آن روزها به گاردین گفته: «آن اتفاقات باعث شد از لحاظ مختلف رشد کنم.»
روز قرعهکشی جام جهانی مهمان بی بی سی است. زنی روی خط برنامه میگوید ما افتخار میکنیم یک آریایی واقعی هستی. غافل از اینکه اشکان از این حرفها گریخته. او به ایران آمده تا بدون دغدغه، پیش از سفر به برزیل تصویر بوسیدن قرآن در دست حجتالاسلام مالک را روی فیسبوکش بگذارد.
او که نمیداند این حاج آقا سال 1384 با خواندن نماز میت برای اقوام کاظم اولیایی، پای پیاده وارد فوتبال شد و بلافاصله اولین دستاوردش از اشتغال در کمیته فرهنگی، یک دستگاه ال 90 بود!
اشکان میخواهد غزه را بگذارد پروفایل فیسبوک و تنش نلرزد از خواندن مصاحبه شارلوت نوبلوخ. او به تیمی رفته که کل درآمد فصل گذشتهاش را به غزه اختصاص داده. تیم هم میداند غیر از مسائل فنی، این هزینه هنگفت را صرف بازیکنی با چه عقایدی کرده.
اشکان پسر ماهی است و به طرز حیرتآوری مهربان. اما فرزندان مهاجران، عموماً نهادی نا آرام دارند، آنهم در بیربطترین مواقع. به همین خاطر در بازی با مونته نگرو بی بهانه میزند توی سینه وسوویچ. بازی با بوسنی تعویض که میشود، دست نمیدهد با کریم.
فرزندانی مردد. روی یکدستشان خال میکوبند تهران و روی دست دیگر برلین. برلین را گفتم، حالا از جانب تهران، متاسفانه پیج اشکان پر شده با کامنتهایی از نوع نشریه اشترن دویچلند.
نظر من چیست؟ دژآگه اشتباه کرد به این زودی آمد خلیج فارس. اما به تصمیم مرد اول فوتبال ایران احترام بگذاریم.
میرم میشم مدیر سنجش خودم رانت خواری میکنم
میگم الان ما اینجا چیزی تایپ میکنم وقتی ارسال رو میزنیم آپلود میشه یک چیزی؟ یا فقط صفحه رفرش میشه و چیزی از کامپیوتر ما ارسال نمیشه
در حال حاضر 444 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 444 مهمان ها)