نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2

موضوع: ⋞⋞⋞ راه های تشخیص و درمان بوی بد دهان ⋟⋟⋟

  1. #1
    نیمه حرفه ای
    تاریخ عضویت
    Apr 2015
    نوشته ها
    8,921
    تشکر
    33,445
    تشکر شده : 13,100

    ⋞⋞⋞ راه های تشخیص و درمان بوی بد دهان ⋟⋟⋟

    بوی بد دهان عبارت است از بوی ناخوشایندی که هنگام نفس کشیدن و یا صحبت کردن شخص به مشام می رسد. بوی بد دهان یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند و ممکن است به صورت موقتی و یا طولانی مدت وجود داشته باشد. در این ایمیل ده علت بروز این مشکل را عنوان می کنیم. اگر می خواهید از بوی بد دهان تان خلاص شوید کافی است این نکات آسان را رعایت کنید.


    بوی بد دهان می تواند دلایل موضعی یا عمومی داشته باشد. امکان دارد فرد مبتلا نتواند بوی بد دهان خودش را تشخیص دهد، اما بدون شک اطرافیان او متوجه آن می شوند. روش ساده تشخیصی آن به این ترتیب است که روی یک دستمال یا کف دست خود بدمید و بلافاصله بو کنید. راه مطمئن تر، پرسیدن در مورد بوی دهانتان از نزدیکانی است که به آنها اطمینان دارید.






    1.
    بهداشت دهان و دندان


    اولین گام برای مقابله با مشکل بوی بد دهان، رعایت بهداشت دهان و دندان است. اگر به طور مرتب مسواک نزنید و از نخ دندان استفاده نکنید، باکتری ها به مینای دندانتان حمله کرده و ایجاد پوسیدگی می کنند. جویدن آدامس بدون قند می تواند به تولید بزاق بیشتر و از بین بردن باکتری های دهان کمک کرده و دهانتان را خوشبو نگه دارد

    فراموش نکنید که در صورت کهنه شدن مسواک تان، باید آن را عوض کنید، چون در غیر این صورت امکان دارد که میکروارگانیسم ها در آن لانه کنند و باعث عفونت دهان شوند. توصیه می کنیم در صورت لزوم جرم گیری دندان را با مراجعه به دندانپزشک انجام دهید. لازم است که هر شش ماه یکبار، دندان هایتان مورد بررسی دندانپزشک قرار بگیرد.

    2. بوی نامطبوع صبحگاهی

    صبح ها موقع بیدار شدن از خواب، بوی نامطبوعی از دهان استشمام می شود، زیرا زمانی که می خوابید ترشح بزاق دهان کاهش پیدا می کند و باکتری ها تکثیر می شوند. در نتیجه صبح، بوی بدی از دهان ساطع می شود. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان قبل از خوابیدن باعث می شود که دهان تان در طول شب نیز تمیز بماند.

    بزاق دهان مانند دهانشویه طبیعی عمل می کند و بهتر است از راه بینی تنفس کنید تا دهانتان خشک نشود. بهترین روش برای خلاص شدن از بوی صبحگاهی دهان، شستن دهان و مسواک زدن بعد از بیدار شدن از خواب است.

    3. مواد غذایی مصرفی

    مواد غذایی ای که می خورید، روی بوی دهان تان تاثیر دارند. خوردنی هایی مانند سیر و پیاز نفس را بدبو می کنند. آنزیم های بزاق در حین مصرف موادغذایی وارد عمل می شوند و به محض اینکه ترکیبات این مواد غذایی وارد خون می شوند، به ریه ها رفته و در حین تنفس، بویشان احساس می شود.

    مسواک زدن دندان ها، شستن دهان و یا خوردن قرص های نعنا فقط این بوهای نامطبوع را پنهان می کند. برای مقابله با بوی بدن دهان لازم است که از مصرف زیاد برخی مواد غذایی مانند گوشت قرمز، قندها، غذاهای خیلی چرب یا ادویه دار و همچنین محصولات لبنی خودداری کنید.

    4. عفونت سینوس ها یا ابتلا به آلرژی ها

    باکتری های بد بو به سمت پروتئین های موجود در مخاط بدن جذب می شوند. اگر دچار عفونت سینوسی (سینوزیت)، سرماخوردگی یا آلرژی باشید، سینوس ها مخاط بیشتری تولید می کنند. به تدریج که این مخاط از گلو پایین بروند، باعث بد بو شدن دهان تان خواهند شد.

    5. ژنژیویت یا التهاب لثه

    ژنژیویت یک نوع بیماری عفونی (باکتریایی) لثه است که بافت های دور دندان ها را ملتهب می کند. افرادی که دچار این بیماری باشند، به دلیل تجمع باکتری ها، بیشتر قربانی بوی بدن دهان می شوند. اگر دهانتان حتی بعد از مسواک زدن و استفاده روزانه از نخ دندان باز هم بوی ناخوشایندی می دهد، بهتر است از دندانپزشک خود بخواهید تا سلامت لثه هایتان را بررسی کند. البته متخصص لثه، تخصص بیشتری در تشخیص بیماری های مربوط به لثه دارد.

    6. خشک شدن دهان

    بیماری خشکی دهان یا زروستومی، به دلیل کاهش ترشح بزاق ایجاد می شود. بزاق وظیفه ی تمیز کردن دهان و حذف باقیمانده های غذا را بر عهده دارد. به گفته ی محققان، مشکلات مربوط به غدد بزاقی و یا نفس کشیدن از راه دهان می تواند باعث بوی بد دهان شود. جویدن آدامس بدون قند می تواند به تولید بزاق بیشتر و از بین بردن باکتری های دهان کمک کرده و دهانتان را خوشبو نگه دارد.

    7. مصرف دخانیات

    مصرف دخانیات نه تنها باعث ایجاد بوی بد دهان می شود، بلکه باعث ایجاد تغییراتی در بزاق نیز می شود، در نتیجه دهانتان خشک می شود. ترکیبات شیمیایی موجود در سیگار علاوه بر ایجاد بوی بد دهان، شما را در معرض بیماری های قلبی و کمبود مواد مغذی قرار دهد.

    8. برخی از بیماری های درمان نشده

    بوی بد دهان می تواند در اثر مشکلات سلامتی مانند بیماری های مجاری تنفسی، سینوزیت مزمن، ترشحات پشت بینی، برونشیت مزمن، دیابت یا مشکلات گوارشی نیز بروز کند. اگر دندانپزشک تشخیص دهد که دهان تان سالم است و مشکلی ندارد، باید به فکر مراجعه به متخصصین مربوط به بیماری های اشاره شده در بالا باشید تا عامل ایجاد بوی دهانتان را تشخیص دهند.

    9. پروتزهای دندانی

    گاهی بوی بدن دهان به دلیل تجمع مواد غذایی و باکتری ها در بین دندان مصنوعی و لثه ها می باشد. باکتری ها رشد می کنند و باقیمانده ی مواد غذایی نیز تجزیه می شوند و بوی بدی ایجاد می کنند. برای مقابله با باکتری ها لازم است که بعد از خوردن غذا، دندان مصنوعی را بردارید و آن را و لثه هایتان را تمیز کنید. بهتر است به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کرده و از سلامت لثه هایتان مطمئن شوید.

    10. بهداشت زبان

    زبان نیز یکی از عوامل ایجاد بوی نامطبوع دهان است. پرز زبان مانند پرز فرش عمل می کند و بقایای مواد غذایی، باکتری ها و ترشحات پشت بینی می توانند در آنجا تجمع کنند. در واقع مانند یک زمینی برای رشد باکتری ها عمل می کند.

    مسواک دندان وسیله ی خوبی برای تمیز کردن زبان محسوب نمی شود. بهتر است از مسواک مخصوص زبان استفاده کنید و روی زبان تان را با این وسیله به آرامی تمیز کنید. خواهید دید که بوی دهان تان به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.

    چه بگویم نگفته هم پیداست/غم این دل مگر یکی و دو تاست...

  2. 4 کاربر مقابل از sadegh1 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  3. #2
    فعال
    تاریخ عضویت
    Apr 2014
    نوشته ها
    5,737
    تشکر
    14,757
    تشکر شده : 5,944



  4. کاربر مقابل از yasin6 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •