با وجود فرهنگ خوراکی که ما ایرانیان داریم چرا خوراک*های غیرایرانی ـکه گـاه بسیار هم ناسالم هستندـ جای خوراک*های اصیل ما ایرانی*ها را گرفته است؟ مشکل از آشپز است یا آن*که خوراک را می*خورد؟
از خیابان نوفل لوشاتو که می*گذشتم پیرمردی را دیدم که بساطش را روی موتورش چیده بود. پرسیدم چه می*فروشی؟ شبیه به کباب*لقمه بود. گفت نامش «گل*کباب» است. در گوگل جستجو کردم چیزی نیافتم. گویا از یاد برده شده است؛ در هیاهوی فست*فودهایی که همه جای تهران را پر کرده*اند دیگر کسی نام «گل*کباب» که روزگاری فست*فود تهرانی*ها بود را نمی*شناسد.
از عموسعید (فروشنده) که نزدیک به ۴٠ سال پیش پختن گل*کباب را آغاز کرده است روش تهیه*ی آن را پرسیدم: گوشت تازه*ی گوسفندی به همراه ادویه و نمک و فلفل. البته که فوت کوزه*گریش را رو نکرد. اما دست*کم می*دانیم مواد اصلی خوراکش سالم است، در برابر فست*فودهایی که سالیان سال است به ناسالم بودنشان آگاه هستیم.
پرسش اینجاست که با وجود چنین فرهنگ خوراکی که ما ایرانیان داریم چرا خوراک*های غیرایرانی ـکه گـاه بسیار هم ناسالم هستندـ جای خوراک*های اصیل ما ایرانی*ها را گرفته است؟ مشکل از آشپز است یا آن*که خوراک را می*خورد؟