ناظر فدراسیون جهانی والیبال در دو بازی پایانی ایران در سالن آزادی حضور دارد. اتفاقی که احتمالا به محرومیت ایران از میزبانی در مسابقات سال آینده ختم شود.
داورزنی رییس فدراسیون فوتبال ایران در فاصله یک؛ روز به بازی خانگی با روسیه این بحث را پیش کشیده. سوال این است با توجه به جلوگیری از بانوان در سالن ۱۲ هزار نفری ازادی هنگام برگزاری بازیهای تیم ملی، این موضوع میزبانی ایران را در دورههای آینده تهدید می کند؟ جوابهای داورزنی را بخوانید: باید توجه داشت که ما دو نوع میزبانی داریم یکی از آنها به گونه ای است که از سوی فدراسیون بین المللی والیبال اعطا می شود و FIVB تصمیم می گیرد چه کشوری میزبان باشد. آنها از این بابت قطعاً سخت گیری های زیادی اعمال می کند وبه احتمال زیاد سال آینده میزبانی بازیهای مهم مانند فینال لیگ جهانی یا رقابت های جهانی در رده های مختلف سنی را به ما نمی دهند و از این موضوع به عنوان یک عامل فشار استفاده می کنند.میزبانی نوع دوم به بازیهای لیگ جهانی اختصاص د ارد. این میزبانی اتوماتیک به تیم ها اعطا می شود. یعنی کشوری که در لیگ جهانی حضور دارد باید ۶ بازی میزبان باشد و ۶ بازی مهمان. مگر اینکه وضعیت خاصی به وجود بیاید. مانند کوبا که به دلیل شرایطی که داشت FIVB تصمیم گرفت بازیهای خانگی این تیم در کشور دیگری برگزار شود. سعی می کنیم مقابل FIVB موضع گیری نکنیم. باید دست به دست هم بدهیم و کاری کنیم که در آینده درخواست بانوان که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند محقق شود و آنها بتواند برای دیدن بازی تیم ملی به سالنهای والیبال بیایند . البته این مقوله نیازمند هماهنگی، کار بیشتر، سالم سازی محیط و فضای مناسبتر است.
موانع حضور زنان در سالن های والیبال: آنچه دوستان با استناد به آن مخالف حضور بانوان در سالنها هستند، این است که گمان می کنند شرایط میزبانی لیگ جهانی و بازیهای بین المللی مانند برگزاری مسابقات داخلی است. آنها این دو مقوله را خلط کردند. دوستان ما اتفاقاتی را که در لیگ های داخلی میافتد به بازیهای بین المللی تعمیم می دهد . شما دیدید که حدود ۱۵ هزار نفر در دیدارهای خانگی ایران، به سالن ۱۲ هزار نفری آمده بودند اما نه کسی بددهنی کرد، نه توهین کرد، نه رفتار ناشایستی از کسی سر زد. همه آمدند و تیم ملی را تشویق کردند. حتی وقتی به لهستان ۳ بر یک باختیم، تماشاگران با فرهنگ ما به تشویق بازیکنان تیم ملی پرداختند.
داورزنی با تاکید بر اینکه شرایط بازی های داخلی و بین المللی تفاوت زیادی با هم دارد ادامه داد: بعضاً مطرح می شود که ناهنجاری و حرفهای نامربوط زیادی درسالن های والیبال به گوش می رسد و به همین دلیل فضا برای حضور خانم ها مناسب نیست اما در بازیهای لیگجهانی که به میزبانی ایران برگزار شد، هیچ کس بد دهنی و ناسزاگویی نکرد .بحث حضور ایران را در لیگ جهانی دوبخش است: زمانی فقط بحث حضور مطرح است و زمان دیگر روی کیفیت حضور هم تاکید میشود. متاسفانه این دو مقوله با هم اشتباه گرفته می شوند . البته ما باید برای حضور خانمها کارهایی انجام دهیم مانند ایجاد سرویس بهداشتی و ورودی و خروجی جداگانه. متاسفانه تصویر نادرستی از فضای بازیهای ملی تیم والیبال در افکار عمومی نقش می بندد و همین ذهنیت و اطلاعات نادرست هم به دیگران منتقل میشود.دعوت از دغدغهمندها: من از همه کسانی که دغدغه این موضوع را دارند دعوت می کنم برای تماشای بازیهای تیم ملی به سالن ۱۲ هزار نفری بیایند و خودشان همه چیز را از نزدیک ببینند. حضور خانم ها در سالن والیبال توقع نیمی از جمعیت کشور است. خانواده بازیکنان تیم ملی هم دوست دارند بازیهای فرزندانشان را از نزدیک ببینند. ما نباید این حق را از آنها بگیریم.ویژگیهای والیبال: والیبال ورزشی نیست که در آن برخورد فیزیکی چندانی دیده شود و از این نظر با فوتبال، بسکتبال و هندبال متفاوت است. درا ین ورزش بازیکنان با هم درگیر نمی شوند و زمینه ایجاد تشنج به ندرت به وجود می آید .والیبال رشته ورزشی خانوادگی است و خانوادهها با اشتیاق وقت زیادی را صرف آن می کنند. باید فضا رابه گونهای بسازیم که خانواده ها بتوانند در سالن هم این ورزش را تماشا کنند.