آهنگ "طلا" یکی از موردهای پُررنگ از این است که لهجهی ایرانی در آثار بیشتر آهنگسازان ایرانی دارد از بین میرود و کمکم همهشان لهجهی ترکیهای پیدا میکنند!
این موسیقی ایرانی صدا نمیدهد...
(اسفندیار منفردزاده گفته بود در خارج از ایران نمیشود هنر ایرانی تولید کرد. با او موافقم، اما متأسفم بگویم امروز آنهایی که داخل ایران هستند هم اکثرا هنر ترکیهای تولید میکنند! و این جریان اگر قرار نبود شکل بگیرد، با حمایت جریانهای خاص، به طور مصنوعی شکل داده شده. اینجا فقط حساب چند نفر انگشتشمار از اساتید جداست، -که البته آنها هم خودشان را خیلی وارد فضای هرج و مرج موسیقی پاپ نکردهاند. و به شدّت در این مورد حق دارند!)
اگر بخواهیم از بقیهی خوانندههای مهم مثال بیاوریم، "نگو بدرود" از گوگوش موزیک ترکیه است، یا همین کار آخرش، "عشق"!... و از بین کارهای خوانندههای نسل جوان هم باید گفت همهی آثار آنها، به جز تعدادی!
(که آن تعدادی هم که ترکیهای نیست، عربی و یونانی صدا میدهد!)
و این بحث به آن برنمیگردد که موسیقی با لهجهی ترکیهای بد است یا خوب است، یا بهتر است یا بدتر است و چرا شبیه کارهای بابک بیات و واروژان و احمد پژمان نیست.
بلکه بحث بر این است که این موسیقی، موسیقی ما نیست اما دارد به ما تزریق میشود!
این صدای ایران را نمیدهد! همین!
(و ما دلمان برای آن صدا تنگ میشود.)
امّا از هدف اصلیام دور نشوم!... آمدم اینجا بنویسم که مارتیک بهتر از همه این کار را انجام داده. و همین موزیکاش، بهتر از موزیکهای دیگری است که دیگران در این مدل ساختهاند.
و در مورد البوماش، در مجموع بسیار شنیدنیست، خیلی بهتر از کارهاییست که در سالهای اخیر از خوانندههایمان میشنویم.
ترانههایی بهتر از "طلا" هم در این البوم هست (و البته خودم "طلا" را هم دوست دارم) و خلاصه مجموعهی قابل تحسینی درآمده است.
در این روزهایی که گلوی ترانه را گرفتهاند تا نفس نکشد، این البوم جدید مارتیک، نفسیست.
نفسی کم و بیش عمیق.
امین آزاد
پروردگارا ما را از دست پیروانت نجات بده
Sandy - Aroosaki Mashala
Thursday February 26th
ویرایش توسط mubaso : 02-24-2015 در ساعت 01:12 AM
کجایی ..
با صدای مرتضی پاشایی
تاریخ پخش
شنبه ساعت 9 شب
"نيستى ببينى" بـــــــزودى ...
با موسيقى خودم و ترانه اى از روزبـه بمانـى عزيز
علیرضا قرائی منش
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
در حال حاضر 243 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 243 مهمان ها)