صفحه 3 از 3 نخستنخست 123
نمایش نتایج: از 21 به 21 از 21

موضوع: مرور کامل آثار رسمی استاد شهرام ناظری | لیست آثار؛ دانلود آلبومها؛ دانلود کاورها

  1. #21
    حرفه ای
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    14,417
    تشکر
    493
    تشکر شده : 2,003

    تنها کمک که به این تاپیک میتونم بکنم تک اهنگ شهرام ناظری که آهنگساز اون حسین علیزاده و شاعرش امیر برغشی و عنوانش شهید که موسسه سروش داخل آلبوم [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...] منتشر کرده و جالبه که عنوانش قبله شهادت گذاشته فکر نکنم کیفیت بالاتر از این موجود باشه

    [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]

    شهید، شهید، شهید، راه تو افتخار، نام تو ماندگار
    عزتت پایدار، مرگ سرخت، خروش روزگار
    ای غمت جاودان، در دل عاشقان
    خون تو در جهان، میكند گلفشان

    شهید از جمله آثار حسین علیزاده در بحبوحه انقلاب است. او كه در سال 56 با ساخت قطعه حصار و تقدیم آن به زندانیان سیاسی و با عنوان ایهام‌آلود قطعه خود (حصار) گرایش به آثار نو آورانه را در تعامل و پیوند با حركت‌های اجتماعی سیاسی نشان داده بود، در فاصله شهریور 57 تا سال 59 چند اثر كه خود از آنها به عنوان سرودهای انقلابی تعبیر می‌كند، ساخته است.


    شهید در فضایی سیال و مبتنی بر آواز دشتی و ماهور در دی ماه 1357 ساخته شده است. او در مورد مجموعه آثار خود می‌گوید: «مجموعه سرودها و تصنیف‌ها از آثار با كلامی‌ است كه از سال 57 بنا به ضرورت و شرایط اجتماعی و سیاسی خاصی به وجود آمده‌اند.»


    شهید دارای ضرباهنگ چهار ضربی است. یك مقدمه‌سازی و بدون كلام، فضاسازی لازم جهت ایجاد حس هیجان و شور و وجد انقلابی (در فضای آن سال‌ها) را ایجاد می‌كند. بخش اول اجرای شعر در فضایی سیال و متغیر بافت‌ها و اصوات كه متناوب تغییر می‌كند، اما بر پایه حس و بیان آواز دشتی ساخته و اجرا شده است. در میانه اثر یك بخش دیگر بدون كلام گنجانده شده و با تغییر فواصل و گردش ملودی در بخش انتهایی و بر سر جمله «تا فتح فردا» با تغییر به فضای دستگاه ماهور بیان حسی اثر را نیز تغییر می‌دهد. به عبارتی در بخش‌های اولیه با توجه به مفهوم «شهید» و سخن گفتن از «غم»، «خون» و «نام او در هر بهار»، علی‌رغم فضای كلی اثر كه بار حماسی و مهیج دارد، با بهره‌گیری از بیان احساسی در آواز دشتی، مضامین یاد شده مطرح می‌شوند، گویی كلیت اثر مبتنی بر غم، اما غمی‌شادی‌آور و روحیه‌بخش است.


    اما در بخش انتهایی كه سخن از «فتح و سپیده اولین بهار» است، در فضای دستگاه ماهور حس هیجان و حماسه‌گری انقلابی كاملاً عیان و تثبیت می‌شود.


    در میان مجموعه آثار علیزاده كه در مجموعه سرودهای انقلابی می‌گنجند، «شهید» از ساده‌ترین آنها و با الگوهای ساده ریتمیك و ملودیك است.




  2. 5 کاربر مقابل از Fanom عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


صفحه 3 از 3 نخستنخست 123

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •