پس من چی کار کنم
اگر گفتن چادر ننداز سرت گفتم بیدار شی
از پای جادو و جمبل ، روضه و منبر تو پاشی ...
یکی هم بود
که پنجره جمع میکرد
تا آسمانِ بیشتری داشته باشد ...
@[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
صابر پ خ داشتی
" رامش" ، " گوگوش" و " چشم آذر" : ماجرای ترانه ای جنجالی !
در زمستان سرد سال ۱۳۵۲ " ناصر چشم آذر" تحت تاثیر کاج های به برف نشسته خیابانهای تهران ملودی ای را می سازد که نیت اولیه او ضبط ترانه با صدای خواننده ای انگلیسی زبان است. با این حال ترانه را که حالا با کلام " محمد صالح علاء" زائر نام گرفته است برای اجرا به " رامش" می سپارد. " ناصر چشم آذر" برای ارکستراسیون کار از بهترین نوازنده های ارکستر سمفونیک (ظهیرالدینی (ویولن) ، رابرت (درام) و ...) استفاده کرده و اجرای سولوی پیانو آن را نیز به برادرش " منوچهر" می سپارد.
ترانه " زائر" بی شک یکی از قله های ترانه نوین ایران به شمار می آید. یکی از مولفه های ساختاری ترانه دهه ۵۰ شکل " سینوسی" ملودی است که معمولا صدای خواننده از نت های پایین به بالا رفته و سپس به طور معکوس از نت های بالا به پایین نوسان می کند. در ترانه " زائر" اما صدای خواننده نه به شکل تناوبی که به صورت پلکانی، اکتاو به اکتاو، بالا رفته تا به محدوده صدایی " متسو سوپرانو" صعود کند. در این صعود مرحله به مرحله به حجم صوتی سازهای بادی افزوده می شود.
در نهایت صدای خواننده روی نت ماقبل آخر محو شده و تک نوازی پیانو و همراهی ارکستر زهی سقوط از قله را تداعی می کند.
با سخت گیری های " ناصر چشم آذر" در نهایت " رامش" در ضبط هفدهم موفق می شود تا موافقت آهنگساز را جلب کرده و ترانه ضبط نهایی شود.
پخش ترانه در سال ۱۳۵۳ علاوه بر اقبال عمومی مورد توجه دیگر اهالی ترانه نیز واقع می شود؛ از جمله " واروژان" ترانه " خوابم یا بیدارم" را - به گفته خود - تحت تاثیر ملودی " زائر" ساخته است.
حاشیه دیگر پیرامون این ترانه دلخوری " گوگوش" از " چشم آذر" است که توقع داشته تا او خواننده این ترانه باشد. کدورتی که حتی با ترانه " خلوت" که یکسال بعد ، " چشم آذر" برای او آهنگسازی می کند نیز برطرف نمی شود !
@[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
مطلب زیباییه ولی نمیدونم تا چه حد حقیقت داره
لباس غم رو کی دوخته
کی این آتیش رو افروخته
تو این شهر گرفتارا
واسه خودم دلم سوخته
ممنون از توجهت بابک جان
اینم از منبع
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
[فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]
احتمالا خودشه
در حال حاضر 93 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 93 مهمان ها)